Konyha

Legújabb őrület: a csokoládé bomba

Csokoládé egy kis trükkel feldobva, amelyet nemcsak a gyerekek, hanem a játékos kedvű felnőttek is értékelni fognak.

Biztos láttál már fürdőgolyót, amelyet egy kád vízbe dobva elkezdett pezsegni és megszínezte a vizet. Ráadásul hasznos fürdősókkal és kellemes illattal gazdagította a fürdővizet.

Nagyjából így működik a forrócsokoládé bomba is. Ám ebben kakaópor van elrejtve. De tehetsz bele akár fehércsoki darabkákat, apró pillecukor darabokat, pici mézet, csipetnyi fahéjat, vagy egy teáskanál vanília aromát, esetleg igazi vaníliát. Megadjuk az alapreceptet és már csak rajtad áll, hogy mivel egészíted ki. Nem kell instant kakaóport használnod, bele rejthetsz cukrozatlan kakaóport és cukrot vagy egyéb édesítőt is.

Az sem baj, ha nincs olyan félgömbformád, amelyből összerakhatnád a gömböt, ugyanúgy megteszi akár a szilikonos jégkockatartó is. A lényeg, hogy pakolni tudj a közepébe és össze tudd majd ragasztani a két felet.
Egyébként remek gasztro ajándék, ha szépen becsomagolod.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Hozzávalók:
1 tábla étcsokoládé,
6-8 evőkanál instant kakaópor.

Elkészítése:
Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét.
A kiválasztott szilikonos formát kenjük be vastagon a folyékony csokoládéval.
Tegyük hűtőbe.
Miután megszilárdult, kenjük át még egyszer a folyékony csokoládéval és ismét tegyük hűtőbe.
Miután ez a réteg is megszilárdul fordítsuk ki a félgömböket és tegyünk a felének a közepébe egy-két teáskanálnyi kakaóport.
Kenjünk folyékony csokoládét a félgömb peremére, majd illesszük hozzá a másik felét.
Tegyük hűtőbe addig, amíg megszilárdul.