Konyha

Az örök kedvenc: így készül a tökéletes forró csoki

A forró csoki nem csupán egy ital, hanem egy igazi élmény, amely minden kortyával visszahozza a gyermeki boldogságot. Az édes, krémes íz és a lágy, sűrű textúra mindenkit magával ragad, legyen szó kicsikről vagy nagyokról. Az ízletes kakaó és a tejszín harmóniája tökéletesen felmelegít a fagyos időben, miközben nosztalgikus emlékeket idéz.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Hozzávalók (4 adaghoz elegendő):

  • 3/4 csésze cukor
  • 1/3 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1/3 csésze forrásban lévő víz
  • 3 és fél csésze tej (növényi tej is tökéletes)
  • 3/4 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 csésze tejszín

Elkészítés:

  1. Keverd össze a cukrot, a kakaóport és a sót egy lábasban. Add hozzá a forrásban lévő vizet, és keverd simára. Hozd a keveréket forrásig, folyamatosan keverve, hogy ne égjen le, és főzd 2 percig.
  2. Keverd hozzá a tejet, és melegítsd fel nagyon forróra, de ne forrald fel.
  3. Vedd le a tűzről, majd add hozzá a vaníliát.
  4. Add a tejszínt minden bögrébe, hogy lehűtsd a forró csokit iható hőmérsékletre, majd oszd el a forró csokit 4 bögrében.
  5. Tálald forrón és élvezd!

Tálalási javaslatok:

Ez a krémes forró csoki elég gazdag ahhoz, hogy önállóan is élvezetet nyújtson. Azonban még ínycsiklandóbbá teheted pillecukor, házi tejszínhab vagy csokoládészósz hozzáadásával. Ünnepi csavart adhatsz neki, ha minden bögre forró csokira egy cukorpálcát helyezel, ami finom mentás ízt kölcsönöz. A felnőttek pedig akár amaretto likőrrel vagy mentás vodkával is megbolondíthatják.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: unsplash.com)