(Fotó: illusztráció pexels.com)
Habcsók
A habkarika igazi békebeli dísznek számít, talán még a mai napig szívesen akasztgatjuk a fenyő ágaira. A habkarika is lehet mindenféle színű, főleg, ha mi magunk készítjük el.
Hozzávalók
- 1 tojásfehérje
- 5 dkg porcukor
- ecet
- ételfesték
Elkészítés
A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a cukrot és néhány csepp ecetet. Forró gőz felett verjük nagyon kemény habbá. Tehetünk bele néhány csepp ételfestéket (amilyen színűt/ízűt szeretnénk). Ezután tegyük nyomózsákba, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk köröket vagy cseppeket. Végül 80 fokon szárítsuk körülbelül másfél-két órán keresztül. Kössünk köréjük egy cérnát, és már mehetnek is a karácsonyfára.