Konyha

Habcsók az ehető dísz

Vannak, akik minden évben új karácsonyi dekorációval rukkolnak elő, mások a régi díszeket szedik elő a dobozból újra meg újra. Viszont vannak olyan díszek, amiket nem lehet eltenni: ezek azok, amik az ünnep végére nyomtalanul eltűnnek. Ilyen például a habcsók.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Habcsók

A habkarika igazi békebeli dísznek számít, talán még a mai napig szívesen akasztgatjuk a fenyő ágaira. A habkarika is lehet mindenféle színű, főleg, ha mi magunk készítjük el.

Hozzávalók

  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor
  • ecet
  • ételfesték

Elkészítés

A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a cukrot és néhány csepp ecetet. Forró gőz felett verjük nagyon kemény habbá. Tehetünk bele néhány csepp ételfestéket (amilyen színűt/ízűt szeretnénk). Ezután tegyük nyomózsákba, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk köröket vagy cseppeket. Végül 80 fokon szárítsuk körülbelül másfél-két órán keresztül. Kössünk köréjük egy cérnát, és már mehetnek is a karácsonyfára.