Konyha

A farsanggal együtt beköszöntött a fánk szezon is

A fánk igazi finomság, édes tészta, aminek több formájával is találkozhattunk már. Az egyik legelterjedtebb változata, aminek a közepén lyuk van. Ez a desszert világszerte magával ragadta az embereket és a farsangi időszak alatt hódít igazán. Garantáltan minden korosztályt elcsábít.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

AMERIKAI FÁNK

Manapság a fánk különleges helyet foglal el Amerika szívében. Ez nem csak egy édes csemege, hanem az amerikai találékonyság és a kulturális sokszínűség szimbóluma. A klasszikus cukormázastól az ínyenc alkotásokig a fánk folyamatosan fejlődik, tükrözve az állandóan változó amerikai ízlést és trendeket.

 

(Fotó: illusztráció pexels.com)

CASTAGNOLE

Az olasz Castagnole egy rendkívül finom édesség, belül puha, kívül ropogós. A farsang idején a legnépszerűbb péksütemény. Általában megsütik, és még melegen cukorba forgatják. Annyira finom, hogy szinte garantált, hogy egy golyócska nem lesz elég! Ezek alapvetően édes tésztagolyók, a  Castagnole olaszul „kis gesztenyét” jelent. Nagyon könnyen elkészíthető néhány egyszerű hozzávalóból.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

FARSANGI FÁNK

Magyarországon a fánkfogyasztás a farsanghoz kötődik: a farsangi fánk a böjt előtti meglehetősen népszerű édesség, ilyenkor a keresztény hagyományok szerint, érdemes minél több fánkot elfogyasztani.  A népi hiedelmek szerint a fánk a párkeresés egyik szimbóluma: a lányok egy-egy fánk ajándékba adásával jelezték a fiúknak szimpátiájukat.