„Szóval, nekem egy tejbegríz 7 perc” – vallja Borbás Marcsi, de ez most nem az a tejbegríz. Ugyanis ezúttal egy olyan verziót mutat be, amely több alapanyagból készül, mégis roppant egyszerű, és mindig ugyanolyan finom lesz.

(Fotó: egy.hu)
„Egy picivel több időt fog igénybe venni, de attól függetlenül egyszerű lesz” – nyugtat meg minket Marcsi, mielőtt felsorolná a hozzávalókat. A listát hallgatva gyorsan világossá válik, hogy nem a klasszikus tej, gríz, cukor hármasra épít.
Hozzávalók
- 100 g gríz
- 3 dl zsíros tejszín
- 8 dl zsíros tej
- 140 g cukor
- 1/2 rúd vanília
- 1 ek. citromlé
- ¼ citrom héja
- 1 csipet só
A grízt feltesszük főni a tejjel és a tejszínnel. Amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a citromhéjat és a citromlevet. Egy csipet sót is teszünk hozzá. Ha elkészültünk, egy nagy teljesítményű turmixban öt-nyolc percig krémesítjük.
A teljes receptet visszanézhetitek a Médiaklikk oldalán, ide kattintva.