Konyha

Borbás Marcsi tejbegríze, ami garantáltan tökéletes lesz

Borbás Marcsi ismét megmutatta, hogy a legegyszerűbb fogás is lehet különleges, ha a megfelelő arányokkal készítjük. A tejbegríz most új szintre lépett, és bár nem 7 perc alatt készül el, cserébe sosem lesz csomós vagy túl sűrű.

„Szóval, nekem egy tejbegríz 7 perc” – vallja Borbás Marcsi, de ez most nem az a tejbegríz. Ugyanis ezúttal egy olyan verziót mutat be, amely több alapanyagból készül, mégis roppant egyszerű, és mindig ugyanolyan finom lesz.

(Fotó: egy.hu)

„Egy picivel több időt fog igénybe venni, de attól függetlenül egyszerű lesz” – nyugtat meg minket Marcsi, mielőtt felsorolná a hozzávalókat. A listát hallgatva gyorsan világossá válik, hogy nem a klasszikus tej, gríz, cukor hármasra épít.

Hozzávalók

  • 100 g gríz
  • 3 dl zsíros tejszín
  • 8 dl zsíros tej
  • 140 g cukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 ek. citromlé
  • ¼ citrom héja
  • 1 csipet só

A grízt feltesszük főni a tejjel és a tejszínnel. Amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a citromhéjat és a citromlevet. Egy csipet sót is teszünk hozzá. Ha elkészültünk, egy nagy teljesítményű turmixban öt-nyolc percig krémesítjük.

A teljes receptet visszanézhetitek a Médiaklikk oldalán, ide kattintva.