Nincs is jobb egy adag frissen sült, illatos, ropogós krumplinál, igaz? Akár köretként, akár egy gyors vacsiként, mindig megállja a helyét. De valljuk be, sokszor csalódunk: vagy túl puha, vagy sápadt marad, esetleg belül nyers, kívül már égett.

(Fotó: Unsplash)
A varázsszó: szódabikarbóna!
Ez az egyszerű trükk megváltoztatja a krumplihoz való viszonyodat. Egy csipet szódabikarbóna a főzővízbe, és a végeredmény? Ropogós, aranybarna, tökéletes sült krumpli!
De miért működik?A szódabikarbóna lúgosítja a vizet, amitől a krumpli felszíne enyhén feloldódik, így sütéskor extra ropogós kérget kap – miközben belül omlós marad.
Így készítsd el:
-
Pucolj meg néhány szem krumplit, vágd őket nagyobb darabokra.
-
Forralj fel egy lábas vizet, adj hozzá fél teáskanál szódabikarbónát, majd dobd bele a krumplit.
-
Főzd néhány percig, amíg picit megpuhul, majd szűrd le, és kicsit rázd össze a fazékban, hogy „megtörjön” a külső réteg.
-
Tedd sütőpapíros tepsibe, locsold meg olajjal vagy akár kacsazsírral
-
Sütőbe vele: 220°C-on süsd aranybarnára és ropogósra!
Extra tipp:
Tegyél mellé pár gerezd fokhagymát és egy-két ág rozmaringot, az illatok egyszerűen mennyeiek lesznek!