A legjobb benne, hogy percek alatt elkészül, felhasználhatod hozzá a maradék sült tököt, és teljesen a saját ízlésedre szabhatod. Mascarponésan elegáns, joghurtosan könnyed – a tetején roppanós dióval vagy granolával egyszerűen ellenállhatatlan.
(Fotó: lifestyleofafoodie)
Hozzávalók (4 adaghoz)
-
300 g sült sütőtök, pürésítve
-
250 g mascarpone vagy natúr görög joghurt
-
2 ek méz vagy juharszirup
-
1 tk vaníliakivonat
-
1 mk őrölt fahéj
-
1 csipet szerecsendió
-
8 db keksz (pl. zabkeksz vagy vajas keksz)
-
2 ek durvára vágott dió vagy granola a tetejére
Elkészítés
-
A kihűlt sült sütőtököt pürésítsd, majd keverd össze a mascarponéval (vagy görög joghurttal), a mézzel, vaníliával és a fűszerekkel, amíg sima, bársonyos krémet kapsz.
-
A kekszeket morzsold apróra, és szórd a poharak aljára.
-
Kanalazz rá egy réteg sütőtökös krémet, majd jöhet ismét egy kevés kekszmorzsa.
-
Zárásként tegyél a tetejére krémet, és szórd meg dióval vagy granolával.
-
Hűtőben pihentesd legalább 30 percig, hogy az ízek összesimuljanak.




