Konyha

Mesésen krémes sütőtökös pohárdesszert – az ősz legfinomabb kényeztetése

Ha villámgyors, mégis mutatós desszertre vágysz, ami egy kicsit megidézi az őszi délutánok meleg hangulatát, akkor ez a sütőtökös pohárkrém lesz a kedvenced. Krémes, illatos, pont annyira fűszeres, hogy egy kanál után azonnal bekuckóznál egy takaró alá.

A legjobb benne, hogy percek alatt elkészül, felhasználhatod hozzá a maradék sült tököt, és teljesen a saját ízlésedre szabhatod. Mascarponésan elegáns, joghurtosan könnyed – a tetején roppanós dióval vagy granolával egyszerűen ellenállhatatlan.

(Fotó: lifestyleofafoodie)

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 300 g sült sütőtök, pürésítve

  • 250 g mascarpone vagy natúr görög joghurt

  • 2 ek méz vagy juharszirup

  • 1 tk vaníliakivonat

  • 1 mk őrölt fahéj

  • 1 csipet szerecsendió

  • 8 db keksz (pl. zabkeksz vagy vajas keksz)

  • 2 ek durvára vágott dió vagy granola a tetejére

Elkészítés

  1. A kihűlt sült sütőtököt pürésítsd, majd keverd össze a mascarponéval (vagy görög joghurttal), a mézzel, vaníliával és a fűszerekkel, amíg sima, bársonyos krémet kapsz.

  2. A kekszeket morzsold apróra, és szórd a poharak aljára.

  3. Kanalazz rá egy réteg sütőtökös krémet, majd jöhet ismét egy kevés kekszmorzsa.

  4. Zárásként tegyél a tetejére krémet, és szórd meg dióval vagy granolával.

  5. Hűtőben pihentesd legalább 30 percig, hogy az ízek összesimuljanak.