Otthon

Az olívaolaj 3 rendhagyó felhasználási módja

Az olívaolajat használhatjuk főzéshez, salátákhoz, sőt, kenyérre is kenhetjük – az már régóta ismeretes, hogy a napraforgóolajnál jelentősen egészségesebb (persze drágább is), ám azt tudtuk, mi mindenre jó még?

A szépségápolásban

A téli időjárásban bőrünk még jobban kiszáradhat, ezért ilyenkor extra ápolásra van szüksége. Zuhanyozás után a még nedves bőrbe masszírozzuk bele az olajat, hagyjuk hatni néhány percig, majd öblítsük le. Száraz kezek és sarkak ellen is bevethetjük: lefekvés előtt kenjük be vele az érintett területeket, majd húzzunk fel egy olyan pamutkesztyűt, illetve -zoknit, amit nem sajnálunk. Reggelre pihe-puha lesz a bőrünk. De használhatjuk ajakkondicionálóként, valamint körömágyápolóként is az olívaolajat. Ha pedig hajunkat szeretnénk még ragyogóbbá tenni, 1 órával hajmosás előtt masszírozzunk belőle a fejbőrünkbe és a hajvégekre, így a korpától és a szétnyíló tincsektől is megszabadulhatunk.

Fotó:iStock.com/id-art

Fotó:iStock.com/id-art

Olajterápia

Az ájurvédikus gyógyászat ősi módszere az olajterápia, mellyel csökkenthetőek a menstruációs görcsök, a krónikus fájdalom, az álmatlanság, az ízületi fájdalmak, ráadásul erős méregtelenítő hatással is bír. Ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy minden reggel éhgyomorra öblögetünk 1 pohár olívaolajjal körülbelül negyed órán keresztül.

Szőrcsomók ellen

Ha van cicánk, valószínűleg hozzászoktunk már, hogy kedvencünk mindig felöklendezi a szőrcsomókat – ez egy természetes folyamat, ám kicsit megkönnyíthetjük a dolgát, ha eledeléhez fél teáskanál olívaolajat keverünk. Ez segít megelőzni a szőrcsomóképződést és enyhíteni a vele járó kellemetlenségeket. Sőt, ettől még bundájuk is fényesebb lesz!