Otthon

5 mágikus hely, amelyet egyszer az életben látnunk kell

Ha tehetnénk, az egész világot beutaznánk! Mivel erre csak nagyon keveseknek van lehetőségük, érdemes olyan úti célokat választani, amelyeket képtelenség elfelejteni. Szubjektív listánkon 5 mágikus hely szerepel, ahova mi, a Ridikül.hu szerkesztői szívesen mennénk.

1. Etna

Látni a repülőről, látni az utakról. Az Etna nem az egyetlen, amiért érdemes Szicíliába utazni, de ha ott vagyunk, kihagyhatatlan. Az utolsó szakaszt már csak gyalog tehetjük meg: mi egyre kisebbnek érezzük magunkat, a hegy egyre sötétebbnek és fenyegetőbbnek tűnik majd. Itt biztosan a helyünkre kerülünk: a természet hatalmassága mellett csak apró és törékeny lények vagyunk. És megértjük, hogy miért fontos, hogy vigyázzunk a Földre.

https://www.instagram.com/p/BfQp3tAgH8B/

https://www.instagram.com/p/BfVZDc7BSUN/

https://www.instagram.com/p/BfVYxBPFYq8/

2. Alhambra

A Spanyolországban található mór építésű erőd az egyik legszebb építészeti emlékünk, amely ebben a stílusban épült. Falain végig lehet sétálni, összesen 27 torony védi, amelyeknek mind nevet is adtak, mint például a Tyúkok tornya, a Kések tornya, a Dámák tornya.

https://www.instagram.com/p/BbOnvOwFymd/

https://www.instagram.com/p/BWeuTZzFY3O/

https://www.instagram.com/p/BeC0Xu1FK7Q/

3. Dessau–wörlitzi kertbirodalom

142 négyzetkilométeren terül el az Elba mentén ez a gyönyörű kertbirodalom, amely angolkertek és épületek együtteséből áll.

https://www.instagram.com/p/BaezIK4hNmN/

https://www.instagram.com/p/BcRR6IXlMJo/

https://www.instagram.com/p/BYAZhGvFMz-/

4. Skye

Skócia északnyugati partjainál található a Herbidák szigetcsoport. Ennek tagja Skye, amelyet a középső kőkör óta laknak emberek. A festői sziget mindenkit magával varázsol, aki egyszer eljut ide.

https://www.instagram.com/p/BfMFHXXnX4S/

https://www.instagram.com/p/BfVdZJbDDvd/

https://www.instagram.com/p/BaoBe0Cl0b5/

5. Loire-völgy

Ha az előző helyszínt manók lakták, akkor a Loire völgyét tündék. A folyó mentén száznál is több csipkés kastélyra bukkanhat az, aki időt és pénzt szán az utazásra.

https://www.instagram.com/p/Bdr6yk4Hz-m/

https://www.instagram.com/p/BYN4U8vDLRZ/

https://www.instagram.com/p/BapDfKfDh3M/