Otthon

Konyhai eszközök, amelyeket mindannyian gyűjtögetünk, pedig nem kéne

Gyűjtögetőnek lenni nem szerencsés, annak ellenére, hogy rengetegen dobják ki nehezen a megunt cuccokat – a konyhában azonban tényleg nem tanácsos összehordani minden olyat, aminek már nem vesszük hasznát, mert könnyen limlomos lehet tőle a helyiség. Az alábbiakban felsorolunk néhány konyhai eszközt, amelyből azonnal dobjuk ki a felesleget, különben csak gyűjtjük és gyűjtjük majd, a kacatok pedig lassan elöntenek.

Műanyagedények

Ó, azok a drága tárolók! Persze mindig úgy hisszük, hogy még szükségünk lesz rájuk, és eltesszük még azt is, amiben a kaja érkezik, de előbb-utóbb mindegyiknek eltűnik majd a teteje, megrepednek, foltosak lesznek, és úgysem használjuk őket. Csak azokat tartsuk meg, amelyeket valóban minden egyes alkalommal előveszünk, ha el kell pakolnunk valamit.

Rozsdás lábasok

Mindenkinek van legalább egy olyan lábasa, amit már nem is igazán használ, mert olyan ronda és rozsdás, de még mindig nem tud tőle megválni – hát itt az ideje, hogy mégis megtegyük, mert csak feleslegesen foglalják a helyet a konyhánkban. Még rosszabb, ha használjuk őket, a rozsda ugyanis nagyon egészségtelen, főleg, ha elfogyasztjuk – inkább vegyünk pár olyan edényt, ami nincs tele vele.

Fotó: Unsplash/ Clem Onojeghuo

Fotó: Unsplash/ Clem Onojeghuo

Repedezett bögrék

Ugyanígy a repedezett csészék, tányérok  és bármi más, ami meg van kicsit fáradva, a kukában landolhat. Soha nem fogjuk őket használni, főleg akkor, ha van más alternatívánk, ha pedig nincs, akkor inkább szerezzünk be néhány forintért újakat, mint egy olyat használjunk, ami már végig van repedve. Balesetveszélyes, és nem is mutat túl szépen!

Lejárt fűszerek

Persze ezek nem pontosan eszközök, de rengetegen tartunk otthon olyan fűszereket, amelyeket már régen nem tudunk felhasználni. Váljunk meg tőlük, mert tavasszal fennáll a veszélye, hogy molyok költöznek beléjük, tőlük pedig aztán igazán nehéz megválni!