Műanyagedények
Ó, azok a drága tárolók! Persze mindig úgy hisszük, hogy még szükségünk lesz rájuk, és eltesszük még azt is, amiben a kaja érkezik, de előbb-utóbb mindegyiknek eltűnik majd a teteje, megrepednek, foltosak lesznek, és úgysem használjuk őket. Csak azokat tartsuk meg, amelyeket valóban minden egyes alkalommal előveszünk, ha el kell pakolnunk valamit.
Rozsdás lábasok
Mindenkinek van legalább egy olyan lábasa, amit már nem is igazán használ, mert olyan ronda és rozsdás, de még mindig nem tud tőle megválni – hát itt az ideje, hogy mégis megtegyük, mert csak feleslegesen foglalják a helyet a konyhánkban. Még rosszabb, ha használjuk őket, a rozsda ugyanis nagyon egészségtelen, főleg, ha elfogyasztjuk – inkább vegyünk pár olyan edényt, ami nincs tele vele.

Fotó: Unsplash/ Clem Onojeghuo
Repedezett bögrék
Ugyanígy a repedezett csészék, tányérok és bármi más, ami meg van kicsit fáradva, a kukában landolhat. Soha nem fogjuk őket használni, főleg akkor, ha van más alternatívánk, ha pedig nincs, akkor inkább szerezzünk be néhány forintért újakat, mint egy olyat használjunk, ami már végig van repedve. Balesetveszélyes, és nem is mutat túl szépen!
Lejárt fűszerek
Persze ezek nem pontosan eszközök, de rengetegen tartunk otthon olyan fűszereket, amelyeket már régen nem tudunk felhasználni. Váljunk meg tőlük, mert tavasszal fennáll a veszélye, hogy molyok költöznek beléjük, tőlük pedig aztán igazán nehéz megválni!