Otthon

Mely növények hoznak szerencsét és melyek nem a feng suj szerint?

Mint ismert, a feng suj egy ősi kínai hagyomány, amely egyszerűen fogalmazva az ember és a természet közötti összhang megvalósításában van a segítségünkre. A feng suj hívőinek állítása szerint az energiahiányos otthon általános rossz hangulatot, pesszimizmust, sőt még krónikus egészségügyi panaszokat is eredményezhet. Mi most összegyűjtöttük azokat a növényeket, amelyek jó és rossz hatással lehetnek a mindennapjainkra.

Negatív hatású növények

Kaktusz

Az ősi kínai tanok szerint az éles, szúrós levelű növények minket is szúrós hangulatúvá tesznek, így nem érdemes azokat az otthonunkban tartani. Emellett mivel a kaktuszok köztudottan lassan növekednek, ez nem tesz jót a párkapcsolati és személyes fejlődésünknek sem. Ha tehetjük, a hálószoba helyett inkább az ablakban helyezzük el.

Leander

Úgy tartják, hogy lányos háznál kifejezetten balszerencsés döntésnek számít leandert tartani, hiszen levelei és virágai kardhoz hasonlítanak, így azok „elvágják” a pozitív energia áramlását.

Fotó: Pixabay.com/CCO Public Doain

Fotó: Pixabay.com/CCO Public Doain

Elszáradt növények

Talán ez a legismertebb „balszerencsés növény”, hiszen sokan tudják, hogy az élettelen virágok nem jelentenek jót egy lakásban. A fényüket elveszített növények szomorúságot és motiválatlanságot hordozhatnak magukban.

Pozitív hatású növények

Orgona

A feng suj szerint az orgona a megerősödés, a javulás és a bőség szimbóluma. Ha tehetjük, helyezzünk el belőlük hatalmas csokrokat a lakásunkban, hiszen bevonzza a szerencsét, emellett isteni illata is van!

Bazsarózsa

A bazsarózsa a ragaszkodás és a hűség jelképe, Az ősi kínai hagyomány szerint a „jangot”, vagyis a férfienergiát erősíti.

Fehér magnólia

A hiedelem szerint a ház mögé ültetve nem várt gazdagságot hozhat a gyönyörű virág, míg a ház elé való ültetése boldogságot, elégedettséget és fejlődést eredményezhet.