Otthon

Hogyan helyezzük el a tükröket a lakásban? A feng shui elárulja

A tükör a tértágítás egyik legjobb eszköze, nem mindegy azonban, hol és hogyan helyezzük el, ha optimális energiaáramlást és kiegyensúlyozott hangulatot szeretnénk elérni a lakásban. Lássuk, mik az alapszabályok a feng shui szerint.

A tükör mindig mágikus jelentőséggel bírt a különböző hagyományokban, nemcsak a lakberendezésben, hanem a művészetben is. A tükröket a feng shui is speciálisan kezeli és javító, kiegyensúlyozó erőt tulajdonít nekik. A kínai lakberendezési hagyomány szerint a tükrök felnagyítják, megsokszorozzák azt az energiát, amely feléjük érkezik, így a megfelelő irányba néző tükrök segíthetnek minket a vágyott céljaink elérésében. A rosszul feltett tükrök azonban épp ellenkezőleg, akadályozhatnak minket adott életterületeken. A fens shuiban a tükröket afféle gyógyító elemként használják, mely kiegyensúlyozhatja az esetleges hiányosságokat.

Fotó: unsplash.com/James Lindsay

Hol igen és hol nem?

A tükör a víz elem megfelelője, így szabadon használható a lakás keleti vagy egészségterületén, délkeleti vagy pénzterületén és északi vagy karrierterületén. Nem tanácsos azonban tükröt tenni a déli, hírnévterületre, az ággyal szembe és az ágy fölé, de kerüljük a tükrök elhelyezését a bejárati ajtóval és lépcsővel szemben is, mert itt zűrzavaros, nyughatatlan energiát sokszoroznak meg. Ugyanígy nem célszerű egymással szembefordítani a tükröket, mert így megállás nélkül oszcilláló, feszült energiát szabadíthatunk a lakásra. Ezzel szemben viszont a kertre néző tükör ideális választás lehet, mert pontosan azt a szépséget és nyugalmat nagyítja fel, amelyet odakint találunk.

Nyugtató, frissítő energia

Vízjellegükből adódóan a tükrök frissítő, megnyugtató energiát hoznak a lakásba, szóval ha úgy érezzük, túlságosan kaotikus, zavaros az otthonunkban a hangulat, akkor próbáljuk ki a tükrök gyógyító és kiegyensúlyozó erejét.