Otthon

Így dobhatjuk fel otthonunkat pofonegyszerű trükkökkel

Itt az ősz, és természetesen először mindenki a ruhatárát cseréli le ilyenkor, pedig a lakást is érdemes feldobni egy-egy kisebb aprósággal, ami mégis teljesen más hangulatot varázsol otthonunkba.

Öltözősarok kialakítása

Úgy gondoljuk, hogy egy új időszak, egy új évszak mindig nagyszerű lehetőség arra, hogy megváltoztassuk a környezetünket, és valami újat csempésszünk bele. Ehhez nem kell óriási költségekbe vernünk magunkat, csupán néhány apróságra kell odafigyelnünk. Ilyen ötlet például, ha a hálószobánkban vagy a fürdőben létrehozunk egy olyan öltözősarkot, amit feldobhatunk képekkel, lámpával, vázával, virágokkal és néhány mutatós kiegészítővel, így egy szempillantás alatt elegánssá, hangulatossá is varázsolhatunk egy kisebb területet a lakásunkban.

Fotó: pexels.com/bedbedroomchair

Fotó: pexels.com/bedbedroomchair

Párna, párna, párna

Ha olyan párnákat szerzünk be, amiknek mindkét oldalán más minta van, akkor könnyedén változtathatunk megfordításukkal a szoba hangulatán bizonyos időközönként. A párnák halmozása manapság nagyon népszerű a lakberendezők körében, hiszen elképesztően fel tudják dobni az egyes helyiségeket, így ne féljünk tőlük, nyugodtan szerezzünk be minél többet, a lényeg, hogy passzoljanak egymáshoz színben és stílusban.

Világítás

A lakásokban sokszor a legegyszerűbb apróságok érik el a legnagyobb hatást, erre pedig a legtökéletesebb példa a lámpa, hiszen a fény erőssége meghatározhatja az egész szoba hangulatát. A mennyezeti lámpák persze fontosak, de érdemes mellettük vagy helyettük beszereznünk néhány asztali vagy falilámpát, amiknek megfelelő elhelyezésével csodás eredményt érhetünk el.

A letisztult mindig jobb

A túlzásba vitt dekorálás szinte soha nem jó ötlet, hiszen nemcsak szemünket fogja zavarni egy idő után, de idegrendszerünkre sem lehet feltétlenül jó hatással. Leginkább tehát törekedjünk a letisztult, minimalista belső terekre, így a kiegészítőkben nyugodtan lehetünk bátrabbak. Persze ezeket se eltúlozva alkalmazzuk, az arányokra és a harmóniára mindig figyeljünk.