Otthon

Mi mindenre lehet jó egy befőttesüveg? – Ünnepi ötletek újrahasznosítással

Az újrahasznosítás megszállottjai nemcsak hogy őrizgetik a tárgyakat, hanem gyakran még vadásszák is őket. Én például bolondulok az üvegekért, ócskapiacokon hajlandó vagyok még pénzt is adni egy-egy szép formájú darabért. Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel a rajongásommal. Szeretettel ajánlom az alábbi fotóválogatást minden alkotásra és ökotudatos megoldásokra nyitott hölgytársamnak.

Hangulatvilágításként 

A nyírfaágak jó barátai a megszállott újrahasznosítóknak. Íme, egy új ötlet: helyezzünk gyertyát a befőttesüvegekbe, és függesszük fel őket szép sorban egy faágra néhány örökzöld ágacskával együtt. Ablak elé akasztva csodálatos látványban részesít majd bennünket.

 

Ehető ajándéknak

Nagy divatja van most a kreatív ajándékoknak. Egy jó kis süti alapanyagait készítsük össze rétegezve befőttesüvegbe, díszítsük ízlésesen, mellékeljünk hozzá receptet. Igazán kedves meglepetés!

 

Karácsonyi lámpás

Különleges mintákkal díszíve varázsoljunk adventi hangulatot befőttesüvegek újrahasznosításával.

 

Sütik tárolására

Barátnőknek, kollégáknak remek karácsonyi ajándék lehet néhány szem magunk sütötte mézeskalács vagy csokigolyó feldíszített üvegbe zárva.

 

 

Dekupázsolva

Aki szereti ezt a technikát, mindenre szalvétát ragaszt. A befőttesüveg is kitűnő lehetőség a dekupázs gyakorlására.

 

Díszüvegként

Varázsoljuk a téli természetet az otthonunkba. A fejtetőre állított befőttesüvegbe helyezett fenyőtoboz és esetleg néhány örökzöld ágacska gyönyörűen mutat az üvegben.

 

Kiskarácsony

Van egy piros matchboxod? Köss a tetejére egy fenyőágat, és készíts  karácsonyi minivilágot. Fiúknak, férfiaknak apró meglepetés lehet akár már Mikulásra is.

 

Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Óvónő vagyok, vidéken élek, a Balatonnál. Szabadidőmben egyedi kérésre, személyre szólóan alkotok, fából és a természet kincseiből. Ötleteim megvalósításához a védelmet nyújtó, a családi összetartozás és szeretet szimbólumát, a házformát találtam a legszebbnek. A teremtett világ szépségei és azok kreatív újragondolása iránti szeretetemet ösztönző hatással szeretném továbbadni mások felé.