×

Otthon

Anyaméhet utánzó hotelszobákat terveztek

A lehető legmegnyugtatóbb dolog, ami még az alvászavarokat is elrendezheti, az az anyaméhben létezés ősi tudata, és minden, ami erre az eredendő megtapasztalásra emlékeztet minket. Egy szállodában odáig mentek, hogy több komplett szobát rendeztek be az anyák belső mintájára.

A nyugodt alvás létfontosságú az egészségünk szempontjából. Mindenkit más lazít el, de a legtöbb hálószobát puha, meleg anyagokkal, megnyugtató színekkel rendezzük be, hogy biztonságban érezhessük magunkat, és nyugodtan pihenjünk. Ám mit tehet az, akinek gyakran kell utaznia, és személytelen hotelszobákban aludnia? A legtöbb ilyen vendég az első éjszaka alig alszik, vagy ha sikerül is, az álma nyugtalan, mert agya pontosan tudja, hogy ismeretlen helyen van, ahol bármi történhet. Ez a védekező reakció természetes módon nem hagy nyugodni, de ennek következtében alváshiány, dekoncentráltság léphet fel, ami mondjuk egy üzleti úton nagyon nem előnyös. Az első éjszaka problémájának megoldására hoztak létre több anyaméhre hasonlító szobát a londoni Cuckoozban.

Garantált nyugalom

Az első hallásra kissé bizarr ötlet alvásszakértők és belsőépítészek közös munkájaként született meg. A cél az, hogy már az első éjszaka minden vendég biztonságban érezze magát a Zed-szobákban, amennyire csak lehet. A falak rózsaszínűek, és 3D-s elemeknek köszönhetően olyan, mintha körbeölelnének, a levegőt speciális növényekkel tisztítják és méregtelenítik, a bútorok kerekek, minden nyugalmat áraszt. A matrac olyan kialakítású, ami figyeli az alvásunkat, és monitorozza a mélyalvással töltött időszakokat. Arról nincs információnk, hogy hangokkal hozzájárulnak-e az anyaméh-élményhez, és valóban erre van-e szükség ahhoz, hogy nyugodtan aludjunk – hiszen van, akit pont a mára már furcsának tűnő méh hússzerű valósága riaszthat meg. Mindenesetre a Zed-szobákat bárki kipróbálhatja, egy éjszaka 190 fontba kerül.