Otthon

Nyakunkba szakadt a téli szünet! Mit csináljunk?

Szerencsés emberek vagyunk, ha a két ünnep között nem kell dolgoznunk! De a karácsonyi rohangálás, tevékenykedés után váratlanul érhet minket a tétlenség. Hogyan töltsük hasznosan ezt a hetet?

A téli szünetben is dolgozó ismerőseink irigyen néznek ránk, és válogatott szitkokat dörmögnek az orruk alatt, amiért mi pihenéssel töltjük a napokat, mi pedig két nap délig alvás után azt se tudjuk, mit kezdjünk magunkkal? Teljen hasznosan és valódi feltöltődéssel ez a pár nap, ha már megvan rá a lehetőségünk.

Mozduljunk ki

Bár a hideg, esős idő nem csábít épp a szabadba, mégis sokat teszünk magunkért, ha rávesszük magunkat, hogy kimenjünk. Egy séta, futás a friss levegőn, korcsolyázás valamelyik műjégpályán kiváló alkalom, hogy átmozgassuk magunkat és kitisztítsuk a fejünket.

Fotó: iStock.com/monkeybusinessimages

Fotó: iStock.com/monkeybusinessimages

Rég nem látott barátok

Végre itt az idő, hogy ne csak este hatkor, munka után találkozhassunk barátainkkal. Keressük fel a többi szerencsés ismerősünket, akik nem dolgoznak, és töltsünk velük minőségi időt. Egy kellemes ebéd közös főzéssel, egy villásreggeli vagy egy hosszú beszélgetés egy teázóban mind lehetőséget ad a kapcsolódásra.

Elhanyagolt programok

Mindennap látjuk valami izgalmas program plakátját munkába menet? Mindjárt leveszik a műsorról azt a filmet, amit már régóta meg akarunk nézni a moziban? Hónapok óta árválkodik új könyvünk az éjjeliszekrényen? Itt az idő bepótolni most azokat a programokat, amikre nem volt időnk az utóbbi hónapokban. Megragadhatjuk az alkalmat egy kicsit nagyobb kalandra is: a bécsi Albertinában például fantasztikus kiállítások láthatók jelenleg is.