Otthon

Miért hasznos felnőttkorban színezni?

Manapság egyre jobban elterjedtek azok a színezők, amelyeket kifejezetten felnőtteknek szánnak. Először talán furcsának találhatjuk, hiszen ha azt mondjuk, színezés, akkor a legtöbbünknek a gyerekek jutnak eszünkbe. Ám ezek a színezők kifejezetten arra valók, hogy mi, felnőttek színezhessünk.

Kreativitás

A színezés bizonyítottan képes fejleszteni a kreativitásunkat. A szürke hétköznapokban hajlamosak vagyunk elfelejteni azt, hogy hogyan oldjuk meg a problémákat másképpen, a színezés azonban nagyban segít a kreativitásunkban és annak fejlesztésében. Az, hogy milyen színeket használunk, és pontosan a kép melyik részéhez, élénkíti az agyunk azon részét, amely a kreativitásért felelős.

Fotó: iStock.com/LisandraD

Fotó: iStock.com/LisandraD

Koncentráció

Mivel ezekkel a színezőkkel korántsem egy perc, mire végez az ember, így megcsinálásukkal bőven fejleszthető a koncentrációnk. Az alapos és hosszadalmas alkotás során ugyanis hozzászokunk a koncentráláshoz, mindez pedig játékos lesz, főleg, hogy tudjuk, az egésznek van értelme, és a végén egy gyönyörű képet fogunk kapni, ami a mi munkánk gyümölcse.

Nyugtató

Ha sokáig rajzolunk vagy színezünk, az bizonyítottan nyugtató hatással van a szervezetünkre. Mondhatni olyan, mintha meditálnánk, így teljesen ellazulunk, másik állapotba kerülünk, és csak a színezésre koncentrálunk. Az alkotás ráadásul hatalmas türelemmel is megajándékoz minket, így ha az életben macerásabb vagy idegölőbb helyzetbe kerülünk, nagy valószínűséggel sokkal nagyon türelemmel és nyugalommal fogunk hozzáállni.

Összességében mindenképpen hasznos és pozitív dolog, ha beszerzünk magunknak egy felnőtteknek szánt színezőkönyvet, amellyel nemcsak gyermekkorunkat idézhetjük meg újra, de gyönyörű képeket is alkothatunk.