Otthon

Több mindent elmosogathatsz gépben, mint gondolnád

A mosogatógép sokkal több mindenben lehet segítségünkre, mint az edények megtisztítása. Olyan tárgyakat is bele tehetünk, amelyre nem gondolnánk, pedig nagy segítség, ha nem kell kézzel tisztítani.

Azt már tegnap megmutattuk, hogy a mosógép sokkal több mindent megtisztíthat, mint a ruháink. Ugyanígy a mosogatógép is többre képes a tányérok, poharak és lábasok tisztává varázsolásán. Mivel magas hőfokon tisztítja az edényeket, így számos más, a háztartásban megtalálható tárgyat is kimoshatunk benne. Ilyen például a fürdőszobai kozmetikai szemetes. Ezek az edények kicsik és remekül moshatók normál programmal. A fürdőszobából a fogkefetartókat, szappantartókat és hasonló kiegészítőket is átmoshatjuk a gépben. Mi több a zuhanyfejet, vagy a fürdőszivacsot nyugodtan dobjuk mellé. Ha pedig már a szivacsoknál tartunk a mosogatószivacsot és kefét is megtisztíthatjuk mosogatógépben.

Azokat a dísztárgyakat is bele tehetjük a mosogatógépbe, amelyek műanyagból vagy üvegből készültek. Ez utóbbinál azért a legalacsonyabb hőfokú programot válasszuk, nehogy eltörjenek.

A műanyag fésűk és kefék is betehetők a mosogatógépbe. Fotó: shutterstock/Menzl Guenter

A műanyag fésűk és kefék is betehetők a mosogatógépbe. Fotó: shutterstock/Syda Productions

A műanyag fésűket, hajkeféket sem kell kézzel tisztítani. Csak dobjuk be a gépbe és a program végén szebb lesz mindegyik, mint újkorában. Sőt, a házi kedvencek táljait is tisztává varázsolja.

A műanyagok közül sok tárgy szintén jól bírja a gépi mosást. Ilyenek például a gyerekjátékok és a művirágok is. Ez utóbbiakon nagyon meg tud telepedni a por és nem túl egyszerű feladat kézzel megtisztítani. A műanyag lámpabúrák, mi több az üvegből készültek is betehetők egy alacsonyabb hőfokú programra a mosogatógépbe.

A kisebb kerti szerszámokat sem kell kézzel elmosni. Fotó: shutterstock/Syda Productions

A kisebb kerti szerszámokat sem kell kézzel elmosni. Fotó: shutterstock/Stock-Asso

De a kisebb kerti szerszámokat sem kel többé kézzel mosogatni, ahogyan a műanyag sporteszközöket is takaríthatjuk a mosogatógéppel.