Otthon

Néhány apró változtatással békés otthont teremthetsz

A békés otthon megteremtése bárhol lehetséges, csak egy kis odafigyelés és kreativitás szükséges hozzá. Egy vagyont sem kell ráköltenünk, ha elég ügyesek vagyunk.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Az otthon az a hely, ahová pihenni, feltöltődni és megnyugodni megyünk. Éppen ezért fontos, hogy minél kellemesebb, nyugtatóbb és hívogatóbb legyen a hangulata. Ha már berendeztük, még úgy is bevethetünk néhány trükköt, hogy még kellemesebb legyen a hangulata.

Például rejtsük el az elektronikát. A padlón, a fal mellett futó kusza kábelek nem a kellemes látványok közé tartoznak. Persze a vezeték nélküli megoldás lenne a legjobb, de azért vannak olcsóbb megoldások is. Például szerelhetünk az asztal alá kábeltartót, amely rendezettebben tartja a számítógép kábeleit, de ugyanezt tehetjük egyéb kábelekkel is. A töltőket pedig használat után dugjuk el egy erre kijelölt fiókban.

Ezen a vonalon haladva egy tiszta és rendezett otthonba hazaérni sokkal kellemesebb, mint egy koszos és össze-vissza lakásba. A körülöttünk lévő káosz károsan hat a lelkünkre és mentális állapotunkra. Ezért érdemes rendben tartani otthonunkat. A lakberendező, térrendező elvek szerint elviszi az energiát a rendetlen lakás.

A vad színek és az erős, rikító minták is irritálhatják a nyugalomra szomjazó lelkünket. Érdemes ezért pasztellszíneket használni a lakásban és kerülni a nagyon bonyolult és feltűnő mintákat.

Ugyanígy a világításnál is érdemes arra törekedni, hogy lágy legyen. A nagy, sok ágú csillárok kora lejárt, helyette használjunk a helyiség több pontján elhelyezett fényforrást. Így sokkal intimebb, kellemesebb hangulatot ad a lakásnak.

A hálószobára is figyeljünk oda. Nem elég csak egy ágy, mert ott úgy is csak aludni fogunk. Rendezzük be az ágyat puha tapintású, pasztell párnákkal. Tegyünk be lámpákat a kellemes fény megteremtése érdekében.

Végül pedig ne feledjük az örökzöld szabályt a zöldekről, virágokról. A szobanövények amellett, hogy tisztítják a lakás levegőjét kellemes hangulatot árasztanak. Egy csokor vágott virág szintén jó hangulatot teremt a lakásban.