Otthon

Kifogyott a sminked? Biztos?

Bosszantó, amikor a reggeli rohanás közben, egy gyors sminknél derül ki, hogy kifogyott a szempillaspirál vagy a rúzs. De semmi pánik, ami üresnek látszik, az nem biztos, hogy az is.

Nem kell azonnal új rúzsért vagy szempillaspirálért rohanni a drogériába, ha úgy látjuk kifogyott. Van egy-két trükk, amellyel meghosszabbítható az életük.

A kifogyott smink még megmenthető. Fotó: shutterstock/Dragana Gordic

A kifogyott smink még megmenthető. Fotó: shutterstock/Dragana Gordic

A rúzs tartójában még bőven van felkenhető adag, akkor, amikor már nem tudunk többet kipréselni belőle. Két módon juthatunk hozzá. Ha van egy szájfestő ecsetünk, akkor simán belemártjuk és máris kenhetjük fel a kedvenc színünket. Ennél kicsit hosszabb, ám még takarékosabb megoldás az, ha kikaparjuk a rúzs stiftjéből a maradékot egy kis edénybe, amely bírja a meleget. Hozzá teszünk egy teáskanálnyi kókuszvajat. Az edényt forró vízbe tesszük és addig kevergetjük, amíg összeolvadnak. A keveréket bele tehetjük egy kiürült ajakápolós tégelybe és szintén száj festésére szolgáló ecsettel használhatjuk tovább a felturbózott rúzst.

A szempillaspirál viszonylag gyorsan kifogy, mi több be is szárad. Ronda látvány  a kis darabokkal tarkított fekete festék a szempillán. Ezt nagyon egyszerűen orvosolhatjuk egy pár csepp kontaktlencse folyadékkal. Csak bele kell csepegtetni 4-5 cseppet a szempillaspirál flakonjába. Fel kell rázni, bele kell mártani a szempillaspirál keféjét és már kész is a megújult szempilla festék.