Otthon

Tisztítsd meg az ezüst ékszereid pillanatok alatt

Mindenki, aki szereti az ezüst ékszereket elérkezik ahhoz a ponthoz, hogy meg kell tisztítani őket. Vagy azért, mert egy kicsit a dobozban pihentek és befeketedtek vagy azért, mert rajtunk voltak.

Remek ékszertisztító folyadékokat kapni a boltokban, de azért, hogy ismét ragyogjanak az ezüst ékszereink, nem kell boltba menni. Elég, ha kilátogatunk a konyhába és a fürdőszobába. A konyhából a szódabikarbónát érdemes elővenni, a fürdőszobából pedig a fogkrémet. Nem kell belőle különleges, nagyon megfelel az egyszerű, olcsó fogrém.

Gyerekjáték otthon megtisztítani az ezüst ékszereinket. Fotó: shutterstock/faferek

A tisztításhoz keverjünk össze egy diónyi nagyságú fogrémet legalább egy evőkanálnyi szódabikarbónával, de tehetünk hozzá még egy kicsit. A pasztával kenjük be alaposan az ékszereket. Hagyjuk rajtuk, amíg megszárad, de legalább 5-10 percet. Ezután mossuk le alaposan az ékszerekről a pasztát egyszerű csapvízzel. Azért, hogy régi fényében csillogjon ismét az ezüst ékszerünk, érdemes egy frottír kéztörlővel alaposan áttörölni őket. Máris kész és újra ragyoghatunk velük és bennük.

A szódabikarbónát úgy is használhatjuk az ezüst ékszerek tisztítására, hogy egy tálba alufóliát terítünk. Rátesszük az ékszereket. Annyi szódabikarbónát szórunk rá, hogy ellepje az ékszereket. Majd annyi ecettel öntjük le, hogy ellepje az ékszereket. Hagyjuk hatni egy kis ideig, majd öblítsük le az ékszereket. Töröljük szárazra és csillogóra az ékszereket egy kéztörlő segítségével.