Otthon

Készítsd fel az őszre az otthonod

Megérkezett a hűvös, őszi idő. A szürke, esős, ködös időjárás meglehetősen lehangoló. De kellemes hangulatot teremthetünk otthonunkban néhány apró trükkel, amelyektől kellemesen feltöltődhetünk.

Ahogy karácsonyi dekorációval feldobjuk a lakásunkat az ünnepre, úgy érdemes őszi dekorációt alkalmazni otthonunkban. Mindezt nem annyira az ünnepek miatt, bár mostanság a halloween kedvelt esemény lett, inkább a hangulat miatt. A kinti zord időjárást és az egyre kevesebb fényt kell az otthonunk hangulatával pótolnunk. De nem kell óriási kiadásokra számítani és egyből nagy bevásárlásra gondolni, már csak egy-két apróság is sokat jelenthet.

Készítsük fel otthonunkat a hideg időjárásra. Fotó: shutterstock/PV productions

Az egyik ilyen apró változás az, ha gyertyákat és mécseseket helyezel a nappaliba, hálószobába, fürdőszobába vagy akár az étkezőbe is. A gyertya vagy a mécses lángja felmelegíti a lelket és kellemes hangulatot áraszt a fénye. Ha jó illatot is akarsz, akkor párologtass illatosítót, használhatsz természetesen pálcikás illatosítót vagy potpourrit is.

A “bekuckózós” hangulathoz a puha textilek is hozzájárulnak. Szerezz be pasztell színű, puha ágytakarót a kanapéra és hozzá való díszpárnahuzatot. Ha így felszereled a kanapéd, biztosan kényelmes lesz rajta olvasni, TV-t nézni vagy egy jót beszélgetni a családdal, barátokkal.

Ha pedig vágott virágot is teszel az ebédlőasztalra vagy a dohányzóasztalra, akkor szintén feldobhatod vele a hangulatot. Mostanság a krizantém a szezon virág. Számos változatát kínálják az üzletekben. Válassz kedved és ízlésed szerint. Ez a virág ugyanis sokáig szép marad, ha rendszeresen cseréled rajta a vizet.