Otthon

Most érdemes a klímát karbantartani

Elmúltak a nyári forró napok. Már nincs szükség a hűtésre, ám az előreátók már most készülnek a jövő nyárra és a szezonon kívül keresnek szakembert a készülék karbantartására, beszerelésére.

Elérkezett az ideje a készülékek szokásos éves karbantartásának. Ezt a legtöbben tavaszra vagy a nyár elejére időzítik, de aki igazán előrelátó, már most, ősszel elvégezteti. Ilyenkor ugyanis könnyebb szabad szakembert találni.

A légkondícionálót most érdemes javíttatni, tisztíttatni vagy beépíttetni. Fotó: shutterstock/BaLL LunLa

A karbantartást a garanciális idő lejárta után sem szabad elhanyagolni, így érhető el a hatékony, energiatakarékos és biztonságos működés.

A beltéri egység eltömődött szűrőivel és a poros, szennyezett kültéri egységgel nem csak az egészségünket tesszük kockára. A rosszabb hatásfok miatt ugyanis magasabb villanyszámlára is számíthatunk. A nagy terhelés miatt gyorsabban tönkremennek alkatrészek, amelyek cseréje borsos számlát okozhat. A kültéri egységek pedig rengeteg koszt gyűjtenek össze.

A hűvösebb időben, az erre alkalmas klímával, akár fűthetünk is 0 fokig. A készülékkel még akár olcsóbb is lehet a fűtés, mint a hagyományos fűtéssel. Egy modern hűtő-fűtő klíma ideális választás lehet nyaralókba, hétvégi házakba. A klímák azonnal szolgáltatják a meleg levegőt, nem kell várni arra, hogy átmelegedjenek a hét közben lehűlt falak, vagyis a víkendházak tavasszal és ősszel is kényelmesen használhatóvá válnak. Ha pedig wifi-vezérléssel látják el a berendezést, már az odaúton bekapcsolhatjuk a mobilunk segítségével, hogy kellemes hőmérséklet fogadjon.

Az új klíma berendezések beépítésére is az ősz az ideális időszak, nem csak a karbantartásra.