Otthon

Ruhaszárítás kis helyen - nem lehetetlen

Egy kisebb lakásban mindig gondot okoz a mosott ruha szárítása. A helyhiányt kreativitással kell pótolni. De nem lehetetlen kis helyen is kialakítani a szárítót, erre adunk néhány ötletet.

Már léteznek mosógéppel egybeépített szárítógépek is, sőt külön is vásárolhatunk szárítógépet. Ugyanakkor körülményes a használatuk, kis lakásban pedig csak a kombinált gép jöhet szóba. Ez utóbbi pedig nem olcsó mulatság. Ám kis kreativitással találunk helyet a száradó ruháknak.

A vállfán sokmindent megszáríthatunk. Fotó: shutterstock/Transport Stockphoto

Nagy barátunk egy kis lakásban a vállfa. Erre nem csak ingeket vagy blúzokat tehetünk, hanem pólókat, pulóvereket vagy akár nadrágokat, kardigánokat, kabátokat is. Ezeket pedig felakaszthatjuk száradni például polcok oldalára, szekrények ajtóira, székek háttámlájára vagy pedig a zuhanyfüggöny tartójára. Persze csak könnyű ruhákat akasszunk rá, a vizes kabát nem feltétlenül tesz jót a rúdnak. Kis lakásokban remek megoldás az is, ha a fürdőszoba szabad falára rögzítünk egy kisebb, összecsukható szárítót. Az is jó megoldás, ha kihúzható fregolit teszünk a kád fölé.

Álló szárítóval sok helyet spórolhatsz és kis helyen sok ruhát száríthatsz. Fotó: shutterstock/sirtravelalot

Ha sikerül egy szabad sarkot hagyni a szobában, akkor vásárolhatunk álló ruhaszárítót, amelyből létezik kétféle is. Az egyik úgynevezett pelenkaszárító, amely X alakban épül fel. A másik emeletes szárító, amelyből létezik három és négy emeletes is. Ez utóbbiak azért nagyon praktikusak, mert félbe is lehet hajtani, így még kevesebb helyet foglalnak és rengeteg ruhát rá lehet tenni száradni. Akár három adagnyit is elbír.