Otthon

A kihívás, amelyhez mindenki csatlakozni akar

Különleges kihívás terjed a közösségi hálókon. A kihívások eddig sok kritikát kaptak, sőt sok balesettel is jártak, de ezúttal a legújabb kivétel. Mi több azon túl, hogy humoros, még hasznos is.

Aki rendszeresen jár a közösségi oldalakon az gyakran belebotolhat olyan furcsa fotókba, amikor különböző szakma képviselői maguk köré rendezik munkaeszközeiket és mellé is fekszenek. Mindezt úgy elrendezve, mint az a bizonyos tetris játék. Éppen ezért is nevezik tetris challenge-nek vagyis tetrisz kihívásnak. Az ilyen fotókat pedig a #tetrischallenge felirattal látják el.

A kihívás lényege eredetileg az volt, hogy azon segítő szakmák, amelyek munkája vészhelyzetekben szinte átláthatatlan, megmutassák mivel is dolgoznak valójában. Az első fotót még 1987-ben egy Andrew Kromelow nevű gondnok készítette el és mutatta meg szerszámos ládája tartalmát. Tavaly készült az újabb fotó, amelyet új-zélandi rendőrök készítettek el és járőrautójuk tartalmát mutatták meg rajta.

Bár a mi lapunk nem tartozik a segítő szakmák közé, azért sokszor érdekes és változatos a munkánk. Még akkor is, ha éppen otthonról végezzük, ahogy mi tesszük. A kihíváshoz csatlakozva megmutatjuk egyik szerkesztőnk munkaeszközeit és egyúttal kihívjuk főszerkesztőnket egy fotó elkészítésére. Fotó: ridikul.hu

Mostanra pedig megérkezett hazánkba is és a segítő szakmák sok résztvevője mutatta már meg felszerelését. De nem állt meg itt a kihívás, mert kedvet kaptak más szakmák képviselői is. Rendőrökön, tűzoltókon, mentősökön kívül készített már kihívás fotót pap, Volánbusz és online markentinges cég is. A legújabb nagy kedvenc a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központ fotója, amelyen e műtőt mutatták meg. “… a műtőasztalon a 8 hónapos Boti fekszik, most az anyukája ölében.

Forrás: Facebook

Boti szívét ebben a műtőben, ezen az asztalon múlt hétfőn operálták. Ugye mennyi mindenre van szükség egy szívműtéthez? És a földön fekszenek azok az egészségügyi dolgozók, akik nélkül bármennyi eszközzel sem lehetne szíveket menteni. Ők minden évben több mint 700 gyermek szívét műtik itt meg.” – írták a fotó alá.