Otthon

Így legyen trendi a lakásod az idei őszön

Tarka levélminták, bársonyos anyagok, csilivörös, mandulabarna, cheddar sárga színű berendezési tárgyak, természetes anyagokból készített lakásdíszek. Ha ezeket beveted igazi őszi style-t varázsolsz a lakásodnak.

A csináld magad akciókba néha az újságírók is beszállnak, főleg, ha egy izgalmasnak ígérkező workshopra invitálják őket. Magyarország legnagyobb lakásfejlesztője, a Cordia és a plante. növénystúdió testközelbe hozta az őszi dekordivatot, így mi magunk is elkészíthettük az idei trend egyik slágerét.

Az alapanyagok mind a természetből vannak Fotó: ridikul.hu

A fenntarthatóság, a környezettudatos gondolkodás az élet minden területén – így a lakberendezésben – is egyre nagyobb teret hódít. Apró, de környezetbarát lépés, ha természetben megtalálható anyagokat – például színes faleveleket, csipkebogyót, terméseket – használunk fel otthonunk díszítésére. Ráadásul ma már mindent el lehet úgy készíteni, hogy az ne csak napokig, hanem akár hónapig szép maradjon. Mert tudtátok például, hogy a hortenzia akkor is csodaszép, ha már elszáradt? Fodor Gabriella, a Cordia Property Management csapatának vezetője összegyűjtötte a legpraktikusabb tippeket, ha az otthonunkat szeretnénk az őszre hangolni.

A legfontosabb, hogy fókuszban a kényelem! Hogy igazán kellemesen teljenek ezek az őszi pillanatok, érdemes kicsit felfrissítenünk a nappalinkat és a pihenés legfontosabb helyszínét – a kanapénkat! Ennek legegyszerűbb módja, ha beszerzünk pár új díszpárnát – idén ősszel a levélmintás, a bolyhos és a bársonyos anyagok a legmenőbbek –, a párnákhoz passzoló színű, puha takarót, vagy egy új szőnyeget.

Levelek, bogyók termések Fotó: ridikul.hu

A Pantone színintézet minden évben, és minden szezonban kihirdeti az adott időszak legdivatosabb színeit. 2019 őszére is készítettek trendelőrejelzést. E szerint a csilivöröset, a mélybordót, a krémes barackot, a narancs és a citromsárga határán egyensúlyozó, sötét cheddar sárgát, az éjkéket, a hideg fenyőzöldet, az elegáns szürkét, és a mandulabarnát ajánlják a szakértők.