Otthon

Ezért tedd fel már ma a karácsonyi dekorációt!

Már nyár végén elkezded számolni a napokat karácsonyig? Öltöztesd most ünnepi díszbe a lakást! És erre nemcsak mi bátorítunk, hanem a tudósok is!

Egy, a napokban publikált külföldi jelentés azt hangsúlyozza, hogy boldogabbá tehet, ha akár már november elején karácsonyt varázsolsz az otthonodba. A miértre a válasz egyszerű: a díszek és az ünnepi hangulat kellemes gyerekkori emlékeket idézhetnek fel bennünk, növelik az adakozási vágyunkat, és egyben segíthetnek felvenni vagy elmélyíteni a kapcsolatot szomszédokkal és tágabb környezetünkkel is.

Ha szereted a karácsonyt, már most elkezdheted a díszítést. Fotó: shutterstock/Olena_Storozhuk

Ha például meglátjuk, hogy az egyik szomszéd a háza előtti fára próbál feltenni egy égősort, a helyzet szinte tálcán kínálja egy jó kis csevegés lehetőségét, illetve azt, hogy esetleg segítsünk neki – megalapozva a jó kapcsolatot, ha eddig csak köszöntünk egymásnak. Ahol pedig beszélgetés kezdődik, emberek találnak egymásra, jó ismeretségek, akár barátságok is szövődhetnek. Ennek köszönhetően pedig talán azok is kevésbé fogják magukat magányosnak érezni, akik egyébként egyedül lennének az ünnepek alatt.

A szakemberek azonban arra is figyelmeztetnek, hogy egyesekben a karácsony, így a korábban kihelyezett dekorációk sem keltenek feltétlenül pozitív érzéseket, de azt is hangsúlyozzák, ez az időszak mindenkinek, így nekik is remek alkalom lehet a másokkal való beszélgetésre, és arra, hogy társaságban legyenek egy kicsit.