Otthon

Itt az idő, nézz utána!

Ha autód van fontos határidő közeleg. A tájékozódást pedig már most elkezdheted. Érdemes figyelmesnek és gondosnak lenned, mert kellő körültekintéssel sokat spórolhatsz a jövő évben.

Elérkezett a november, amely minden autósnak azt jelenti, hogy előveszi a kötelező biztosítását és leellenőrzi, hogy jövőre talál-e jobbat. A biztosítók már november 1-jétől közzé tették a jövő évre kikalkulált díjaikat.

Itt az ideje átnézni a kötelező autó biztosításokat. Fotó: shutterstock/BLACKWHITEPAILYN

Érdemes akkor is átnézned, ha most elégedett vagy a biztosításoddal, ugyanis érhet meglepetés. Persze előtte várd meg a jelenlegi biztosítód értesítését arról, hogy jövőre mennyit kérnek tőled a kötelező biztosításért. Az értesítést legkésőbb november 11-ig meg kell kapnod az előírásoknak megfelelően.

Amikor összehasonlítottad a kapott tarifát és úgy érzed találtál egy számodra kedvezőbbet, akkor legkésőbb december 1-jéig fel kell mondanod a jelenlegi kötelező gépjármű-felelősségbiztosításod (kgfb). Mindezen túl pedig az újat legkésőbb december 31-ig meg kell kötnöd.

Idén érdemes fokozottan odafigyelned a díjkalkulációra, ugyanis az átlagosnál több baleset és a munkaerőhiány (autószerelőből és karosszériásból) miatt átlagosan mintegy 15 százalékkal emelkednek a díjak – közölte az MTI.
Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője az M1-nek azt mondta: a magyarországi kgfb-díjak európai összehasonlításban még mindig a legolcsóbbak közé tartoznak. Az itthoninál csak Romániában és Litvániában alacsonyabbak a kgfb-díjak.

Ha nem akarsz te magad foglalkozni az összehasonlítással, felmondással és újra kötéssel, akkor egy biztosítási ügynököt is felkérhetsz erre a feladatra. De akár az interneten is elintézheted egy kattintással mindezt.