Otthon

Így készíts saját adventi kalendáriumot

Hamarosan elkezdődik a visszaszámlálás karácsonyig. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is várják a nagy ünnepet. Íme néhány egyszerű adventi kalendárium, amellyel gyorsabban telik az idő.

A boltokban már javában tart a karácsonyi vásárlási láz. A december első nagyobb ünnepe, a Mikulás előtt, azonban már javában elkezdjük kinyitogatni az adventi kalendárium “ajtajait”. December 1-től karácsonyig, minden nap valami kis meglepetést tartogat számunkra ez a kalendárium. Az üzletekben számos adventi kalendáriumot kínálnak, amelyekben csokoládétól az ékszerig minden megtalálható. De a saját készítésűnek azért nagyobb az érzelmi értéke.
Nem kell feltétlenül nagyon nagy munkára és óriási összegekre gondolni akkor, amikor saját adventi kalendáriumot készítünk szeretteinknek. A legegyszerűbb módon is elkészíthetjük, lényege a meglepetés. Varrhatsz 24 kis zsebbel ellátott, falra akasztható naptárat, amelynek előnye az, hogy csak egyszer kell bajlódnod vele. Utána sok-sok éven keresztül használhatod. De ennél sokkal gyorsabb és egyszerűbb megoldások is léteznek.

Kis dobozkák csomagolva

Fotó: shutterstock/Kostikova Natalia

Kis dobozkákat is beszerezhetsz, amelyek lehetnek használtak és akár gyufás skatulyák is. Mindegy, csak az a lényeg, hogy férjen bele az ajándék, utána pedig csomagold be olyan papírba, amely ízlésednek megfelel. A díszítés kizárólag rajtad múlik, hogy neked mi tetszik. A dobozkákat pedig helyezd el egy olyan helyen, például komódon, ahol nincs útban, de akár még a helyiség dísze is lehet. A megajándékozott pedig minden nap elvehet belőle egyet. Meg is számozhatod vagy lehet találomra is választani.

Papír zacskók

Fotó: shutterstock/Nina Esk

Még egyszerűbb, ha 24 papírzacskóra teszel szert. Ebben az esetben nincs más dolgod, mint bele tenni az ajándékokat. Ha szeretnéd, hogy sorrendben kapja meg a megajándékozott, akkor rajzold rá a megfelelő számokat. Ki is díszítheted néhány rajzzal vagy akár idézetekkel is tele írhatod. Teheted egy nagy tálba is, de fel is fűzheted, hogy látványosabb legyen.

Gyufásdobozok második élete

Fotó: shutterstock/terra incognita

Ehhez az adventi kalendáriumhoz 24 gyufás dobozra lesz szükséged és egy kis csomagolópapírra. Ragaszd össze a dobozokat, írd a “fiókjuk” elejére a megfelelő számot és a nagy kockát csomagold be szép papírba. Ebben az esetben viszont valóban apró ajándékokat kell vásárolnod, hogy beleférjen a kis dobozkákba.

A sokoldalú befőttes üveg

Fotó: shutterstock/Africa Studio

Ez az adventi naptár valóban nem igényel befektetést. Éppen ezért nagyon személyre szabott is. Egy befőttes üveg szükséges hozzá vagy akár egy üvegtál is megteszi. Már csak 24 idézetre van szükséged, amely jól illik ahhoz, akit szeretnél megajándékozni. Lehet ez pozitív gondolat, egy-egy lelkesítő üzenet vagy a kedvenc költőjétől, színészétől vagy írójától. Azt is megteheted, hogy leírod azt a 24 tulajdonságát, amiért szereted. Ezt adhatod barátnak és szerelmednek egyaránt. Az is nagyon jó ebben az ajándékban, hogy egész évben elő veheti és erőt meríthet ezekből a mondatokból az, aki kapja.

Akármilyen naptárat készítünk, apró ajándékokkal tehetjük izgalmassá. Nem könnyű azonban 24 apró holmit beszerezni. Ilyen apró ajándék lehet csokoládé bon-bon, amelyekből ma már számos variációt dobhatsz a kosaradba a legegyszerűbb élelmiszerboltban. De elrejthetsz a kis zsebekben parfüm mintákat férfiaknak, nőknek egyaránt. Kicsi, utazáshoz kínált tusfürdőket, szappanokat, fogkrémeket, samponokat, balzsamokat, hónalj dezodorokat vagy akár férfiaknak borotvahabot. Tehetsz bele szemfestéket, körömlakkot, körömdíszítő matricákat, rúzst, ékszereket vagy illóolajokat. Ez utóbbi kettőt akár férfiaknak is adhatod. Ha szeret főzni a megajándékozott, akkor különböző fűszereket, különleges teafiltert, kávékapszulákat, aromás üvegcséket, vaníliarudat vagy ételfestékes üvegcséket is tehetsz az adventi kalendáriumba.
Gyerekeknek elrejthetsz radírt, cukorkát, csokit, a kedvenc kicsi figuráját vagy akár belépőjegyet például az Állatkertbe.
Ha a párodnak készíted, akár ennél merészebb is lehetsz és belecsempészhetsz, például egy harisnyatartót, amelyet természetesen te fogsz majd viselni az ő nagy örömére. A többi hasonló kiegészítőt a fantáziádra bízzuk…