Otthon

Elképesztő mi mindenre használhatod a mosogatógép tablettát

A mosogatógép jó barát. Segít alacsonyan tartani a vízszámlát és védeni a környezetet. Az edényeken kívül sok más tárgyat is lemos. A mosogatógép tablettának is nagy hasznát veheted a háztartásban.

Arról sokan még vitáznak, hogy melyik jobb, a gép vagy kézi mosogatás. Az is is vita tárgya még, hogy melyikkel olcsóbb a koszos edények eltüntetése. Ugyanakkor abban mindenki egyet ért, hogy sokkal kényelmesebb behajítani a mosogatógépbe a koszos edényeket és a kanapén heverve mosogatni. Ráadásul nem csak az ebéd után maradt tányérokat, poharakat lehet tisztítani vele, hanem számos más tárgyat is a háztartásban.

Fotó: shutterstock/vchal

Még egy plusz pont jár a mosogatógépnek, ugyanis kiderült, hogy a bele való tablettát is sokoldalúan használhatjuk a háztartásban. Például remekül ki lehet vele takarítani a mosógépet, amelyet javasolt rendszeresen megtenni a makulátlan tisztaság érdekében. Csak dobj bele két mosogató tablettát a gépbe és indítsd el rajta egy kilencven fokos programot. A tabletta elűzi a rossz szagokat, feloldja az eltömődéseket és ápolj a gépet, így meghosszabbítja a mosógép életét is.

Téged is kikészítenek a bögrében maradt barna teafoltok? Erre is megoldás a mosogatógép tabletta. Tegyél a bögrébe vagy a kávés/teás kannába egy mosogatógép tablettát és öntsd bele forró vizet. Hagyd állni egy órán keresztül és az után búcsút mondhatsz súrolás nélkül a bosszantó foltoknak. Persze elöblíteni szükséges az edényeket az áztatás után. De ugyanezen módszerrel könnyedén eltávolíthatod az odaégett ételmaradékokat a tepsiről vagy a serpenyőről.

Van még egy nagyon utálatos pontja a konyhai takarításnak: a fritőz tisztítása. Nem egyszerű eltávolítani az odaégett olajat a széléről és a belsejéből. De ezt is megoldja egy mosogatógép tabletta. Öntsük ki első lépésben az olajat a fritőzből. Ezután töltsük fel legalább háromnegyedig vízzel a gépet, tegyük vissza a kosarat és dobjuk bele a tablettát. Ezután kapcsoljuk be és maximum kilencven fokon hagyjuk melegedni legalább tíz percig. Ennél nem szabad magasabb hőfokra kapcsolni. Ezután már csak ki kell öblíteni és tiszta lesz a fritőz is.

A fehér pólóink is örülni fognak egy kis mosogatótablettás ápolásnak. Ugyanis remek ellenszere a hónaljnál keletkező sárga foltoknak. A plusz jó hír, hogy az eltávolításhoz még csak súrolni sem kell. Csak kényelmesen dobjuk bele a mosógép dobjába a tablettát és indítsuk el a megszokott programot. Hófehér ruhákat fogunk ezután kiteregetni.