Otthon

Filléres megoldás az összement ruhák kinyújtására

Mindenki járt már úgy, hogy sokkal kisebb ruhát vett ki a mosógépből, mint amilyet betett. Nem, most nem a hízásról van szó, hanem a rossz módszerrel kimosott ruhákról. De semmi pánik, van segítség!

Elsősorban a kötött holmik hajlamosak arra, hogy összemenjenek a gyapjúról már nem is beszélve. Nagyon bosszantó, amikor kedvenc ruhadarabunk már nem a mi méretünk csak azért, mert kimostuk.

Ebben az esetben sem kell feltétlenül oda ajándékoznunk a családban olyannak, aki jóval kisebb ruhákat hord, mint mi, vagy kidobni. Van megoldás arra, hogy ismét hordható legyen a jól bevált öltözékünk. Érdemes megpróbálni, végül is veszíteni valónk már nincs, csak nyerhetünk vele.

A művelethez nem is kell sok és különleges felszerelés. Elég, ha van otthon hajkondicionáló balzsam, törölköző, ruhacsipesz és szárító. Ha minden együtt van a művelethez, akkor már csak pár lépésre vagyunk a sikertől.

Fotó: shutterstock/ALPA PROD

Töltsünk tele egy lavórt vagy a mosdót hideg vízzel. Tegyünk bele sok hajkondicionálót. Akár fél dobozzal is elkeverhetünk a vízben. Ne sajnáljuk, mert sokkal olcsóbb lesz még így is, mintha új ruhát kellene vásárolni.

Tegyük bele a hajbalzsamos vízbe az összement ruház és áztassuk benne legalább negyed órát. Nem baj, ha többet marad benne.

Ezután öntsük le a vizet a ruháról és csavarjuk ki alaposan a vizet belőle. Figyelem! Nem kell kiöblíteni csak kicsavarni!

A kicsavart ruhát tegyük rá egy törölközőre és hagyjuk rajta egy kis ideig, amíg annyira megszárad, hogy már nem csöpög.

Ezután akasszuk szárító állványra a ruhát és hagyjuk teljesen megszáradni.
Az eredmény pedig az lesz, hogy ismét a mi méretünk lesz az összement darab.