Otthon

Ezeket a tárgyakat mindennap tisztítanod kellene

A rohanó hétköznapokba nem egyszerű beiktatni a mindennapi takarítást. Pedig van néhány tárgy, amelyet bizony napi szinten javasolt takarítani az egészségünk megőrzése érdekében.

Tele a szennyeskosár és el kellene pakolni az edényszárítóból is? A hétvégi sütés nyomait is el kellene tüntetni a sütőről? Mindez várhat, mert van ezeknél sokkal égetőbb probléma is a háztartásban. Vannak ugyanis olyan tárgyak és helyek, amelyeket naponta tisztítani kell. Mindezt azért, hogy biztonságban legyünk a különböző fertőzésektől. Az egyik ilyen a kávéfőző. Használata során könnyedén megtelepednek benne a baktériumok. Arról már nem is beszélve, hogy az elkoszolódott kávéfőző a lefőtt kávé ízét is befolyásolhatja és nem pozitív módon. Ezért naponta tisztítsd ki használat után.

Fotó: shutterstock/VGstockstudio

A mosatlan edényeket se hagyd a konyhában, de akár a mosogatógépben se sokáig. Ugyanis az ételmaradékokon remekül eléldegélnek, méghozzá nagyon sokáig a különböző baktériumok. Ezért még a kávés csészéket is érdemes azonnal elmosogatni, miután kiürültek. A mosogatógépbe bekészített mosatlanokat öblítsd el a gép erre szolgáló programja segítségével.

Ha pedig már a mosogatásnál tartunk, meg kell említeni a mosogató medencét is. Ebben is remekül érzik magukat a kórokozók, ha nem takarítjuk naponta.

A konyha padlója sem kivétel a napi tisztítás alól. Leejtett étel, lehullott morzsák és máris érkeznek a nem kívánt vendégek bogarak, hangyák formájában. Éppen ezért érdemes naponta felsöpörni és kétnaponta fel is mosni a konyha padlóját.

A mikrohullámú sütő is a veszélyes zónába tartozik. Megtelepedhetnek benne a baktériumok, ha nem tisztítjuk naponta. A kifröccsent étel pedig remek táptalaj lehet számukra. Töröljük át naponta, hogy megelőzzük a fertőzéseket.