Otthon

Megmutatják miként csomagolj környezettudatosan karácsonyi ajándékot

Az ajándékozás során sok felesleges hulladékot termelünk pusztán a csomagolással. Pedig mindez elkerülhető, így tehetünk a környezetünkért is. Mi több a környezetbarát csomagolás most megtanulható.

Nem elég, hogy maga az ajándék tárgy is be van csomagolva, még mi is becsomagoljuk, hogy jól mutasson a karácsonyfa alatt. No meg az is kellemes elfoglaltság és ráhangolódás az ünnepre, amikor elbíbelődünk az ajándékok becsomagolásával. Mindezzel azonban óriási hulladékhalmokat teremtünk, pedig elkerülhető volna. Hogyan? Újrahasznosítható csomagolással.

Fotó: BUM

Már mi is adtunk ötleteket a megoldásra, de a módszer elsajátításában most segítséget is kaphatsz, ha ellátogatsz a SlowXmas – Lassulj le és töltődj fel programsorozat rendezvényeire. Az ingyenes foglalkozások keretében bárki megtanulhatja azt, hogy miként lehet a lehető legkörnyezetbarátabb módon becsomagolni az ajándékokat.

Akár a már megvásárolt ajándékokat is magaddal viheted és be is csomagolhatod a helyszínen. Ha pedig még csak az elején tartasz a vásárlásnak, sok praktikát elleshetsz és kipróbálhatsz, hogy otthon már profiként csomagolj környezetbarát módon. A helyszínen biztosítanak neked becsomagolható tárgyakat, akár könyvet is haza vihetsz így.

Csomagoló anyagokat is a foglalkozáson kapsz. Ugyanakkor magaddal is vihetsz tovább hasznosításra régi térképeket, szórólapokat, újságokat és textileket is.

A csomagoló workshopokat december 9-én, 14-én, 16-án és 20-án tartanak a bevásárló és tematikus utcákban.

A programra regisztrálhatsz az alábbi linken: https://www.facebook.com/events/572712526637496/

Minden résztvevő gazdagabb lehet egy ajándék SlowXmas textil táskával is.