Otthon

Ezek a lakástrendek kimennek a divatból 2020-ban

Ha épp átrendezitek, felújítjátok a lakást, nem árt tudni, hogy egy-két designban már nem érdemes gondolkoznotok. Persze vannak köztük olyanok is, melyeket nagyon szerettünk és hiányozni fognak.

Talán olyan is akad, amiért hálát adtok, hogy végre eltűnik a lakberendezési piacról. Lássuk mely irányzatoktól kell elbúcsúznunk a jövőben.

Terrazzo csempe

Fotó: shutterstock/ laverock

Ez a foltos csempe fajta nem is olyan rég, 2018-ban jött be a divatba, de csupán két évig bírta a piacon. Ha ilyenre vágytok, elképzelhető, hogy már nem is fogtok találni, ezért érdemes lesz másféle csempe stílusban gondolkozni.

Edison izzó

Ez a retró, erős, sárga fényű izzó fajta főleg a trendi kávézókban és régi könyvtárakban volt nagy divat. Valójában az Edison izzó annyit jelent, hogy a lámpa izzó önmagában lóg a falról, mindennemű búra nélkül. Ez a minimalista világítás mára teljesen kiment a divatból, helyette idén a barokk stílusú csillárok és állólámpák lesznek trendik!

Tükörrel borított bútorok

Egy időben nagyon menő volt olyan asztalt, szekrényt, de akár még ágyat is venni, melynek valamilyen felületét tükör borította. Ezek a bútorok viszont nagyon kényesek, hiszen könnyen karcolódnak és folyton az ujjlenyomatokat és a port kell letakarítani róluk. A hideg stílus helyett idén a bársonnyal és más puha textúrával borított bútorokat válasszátok.

Minimalizmus és fehér terek

Fotó: shutterstock/Antoha713

A minimalista irányzat teljesen eltűnik a lakás designok világából idén. A minél kevesebb bútor, fehér falak és szőnyegek helyett a zöld és vörös színek dominálnak, melyekhez minél több szobanövény dukál és persze kényelmes puha fotelek és kanapék.