Otthon

A szerelemre egyre többet költünk

A Valentin avagy Bálint-nap a kilencvenes évek elejétől honos Magyarországon és egyre jobban hódít. Ma már nem tudunk olyan üzletbe betérni, ahol ne lennének ajánlatok a szerelmesek napjára.

Fotó: shutterstock/ SNeG17

A jól bevált meglepetés eddig a parfüm, édesség és a virág volt. Ugyanakkor manapság inkább élményeket ajándékozunk szeretteinknek. Mi több egyre többet is költünk a szerelmesek napjára.

Az internetes bónuszos oldalakon 12 százalékkal többet költöttek a vásárlók Valentin-napi ajándékra idén február első két hetében, mint egy évvel korábban. Az is jól látszik, hogy a vevők leginkább élményeket vásárolnak partnerüknek – derült ki a piacvezető bónuszos oldal adataiból. Ugyanis ezen ajándékokra idén 18 százalékkal többet költöttek ebben az évben a vásárlók. Népszerűek a meglepetésként adott külföldi utazások, ezekre idén 17 százalékkal többen fizettek be – tudatta az MTI.

Minden harmadik vásárló új élményekre vágyik, 24 százalékuk pedig leginkább programötletek után kutat. Valentin-nap előtt a keresett programok között volt például az élményfestés, a wellness-pihenés, a borkóstolás és az exkluzív vacsora, míg a legnépszerűbb kikapcsolódának a fotelos mozizás bizonyult.

Összességében az ajándékokra szánt összeg is emelkedett. Míg tavaly 7167 forint volt, addig az idén 8605 forint.