Otthon

Mosogatógép tabletta házilag

Számtalan mosogatógép tabletta közül választhatunk a boltokban. Ám készíthetünk otthon is sajátot. Nem nagy munka, cserében teljesen környezet- és pénztárcakímélő lesz.

Ha megnézzük a mosogatógép tabletták összetevőit, bizony számos összetevőt láthatunk benne. Ráadásul nem biztos, hogy mind jót tesz a környezetünknek. De sebaj, készíthetünk teljesen természetes és egyben hatékony mosogató tablettát otthon. Ráadásul a bolti árának töredékéért.

Fotó: shutterstock/ FabrikaSimf

Olcsó is és jó is, akkor pedig miért is ne próbálnánk ki?
Szükséges hozzá 13 dkg szódabikarbóna, 5 dkg só, 2 teáskanál folyékony mosogatószer (természetes), és annyi ecet, hogy jól formázható massza legyen mindezekből, amikor összekeverjük őket.

Egy tálban érdemes az ecet kivételével mindent összekeverni és, amikor mindent elvegyítettünk, akkor hozzá adni az ecetet. Nem kell sok belőle, javasolt kiskanállal adagolni.

Amikor már jól formázható a massza, vagyis, ha összenyomunk belőle egy adagnyit, akkor egyben marad, akkor szilikonos jégkockatartóba kell tenni. Annyit, hogy háromnegyedik legyen minden egyes kockakészítő.

Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy két napig hagyjuk száradni. Ezután kiszedjük a tartóból és üvegben tároljuk felhasználásig.

Érdemes egyszerre több adaggal elkészíteni, mert ebből a mennyiségből úgy 15 darabnyi hozható ki.
Ugyanúgy a mosogatógép adagolójába kell tenni, mint a bolti kapszulát, mosásonként egyet.

Amennyiben még csillogóbb üvegpoharakra vágysz, akkor tégy 1-2 evőkanálnyi ecetet az öblítő tartályba.