Otthon

Ha te is tapasztalod, bejelentheted

A szakemberek folyamatosan ellenőrzik a kereskedelemben most nagyon kelendő termékeket, mint a maszkok, kézfertőtlenítők vagy tisztítószerek. Próbálják megelőzni a túlárazást.

Kiemelt figyelmet fordít a mostani helyzetben Budapest Főváros Kormányhivatala a vásárlók biztonságára. Rendszeresen ellenőrzik a Fogyasztóvédelmi Főosztály munkatársai az üzleteket, gyógyszertárakat és a webáruházakat. Folyamatosan próbavásárlásokat végeznek és azt figyelik, hogy mennyire jellemző a túlárazás a mostanában nagyon kelendő termékek esetében. Amennyiben jogsértő magatartással találkoznak, eljárást indítanak a vállalkozásokkal szemben.

Fotó: shutterstock/Nicoleta Ionescu

Azt már az ellenőrök tapasztalták, hogy a nagykereskedők sokszor két-háromszoros áron értékesítik a szájmaszkokat. Így a gyógyszertárak is kénytelenek emeltebb áron tovább értékesíteni ezeket. A fogyasztóvédők összegyűjtik az így dolgozó nagykereskedőket és adataikat továbbítják az Innovációs és Technológiai Minisztérium Kereskedelempolitikáért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkársága részére a szükséges intézkedések érdekében – közölte az MTI-vel Budapest Főváros Kormányhivatala.

Vizsgálják a kézfertőtlenítőket, fertőtlenítőket is, mi több mintákat is vesznek belőle, hogy megvizsgálják valóban elérik-e a kívánt hatást.

A kormányhivatal arra kéri mindenkit, hogy ha bármilyen visszaéléssel találkoznak jelentsék be a Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztálya alábbi elérhetőségein:

Telefonon: 06 30 590 7628
Hétfő-Péntek: 08.00 – 20.00
Szombat-Vasárnap: 10.00 – 16.00
E-mail: [email protected]
(OS)