Otthon

Az üres kartondoboz kincs

Nagyobb kartondobozokra nem is olyan könnyű szert tenni manapság, pláne nem ingyen. Ezért ha mégis hozzá jutnál, például egy házhoz szállítás alkalmával, ki ne dobd. Számtalan dologra használhatod.

A nagy, strapabíró kartondoboz nagy kincs. Nem túl szépek, de ezen könnyedén lehet segíteni. De először lássuk mire is lehet őket használni. Természetesen tárolásra. Bele tehető majdnem bármi.
Remekül beilleszthetők a gardrób szekrény bármely polcára. Elrejthetők a kanapé mögé, az ágy alá, de abszurd esetben szem előtt is maradhatnak. Mi több, a tárolás mellett további funkciót is adhatunk nekik.

Fotó: shutterstock/Makkkro

Például két-három ugyanakkor, nagyobb kartondobozt megpakolunk az eltárolandó holmikkal. Egymás mellé állítjuk őket és a tetejükre tehetünk egy asztallapot. Így máris lesz egy helyes dohányzóasztalunk. Ugyanígy lehet virágállvány, tárolhatunk a tetején könyveket, állólámpát vagy akár mappákat.

Így díszítsd a karton dobozt
A nyers, barna kartondoboz valakinek nagyon tetszik a maga natúr voltában. Ám nem mindenkinek. Az a jó hír, hogy szinte bármilyen mintát rávarázsolhatunk, ha befedjük öntapadós fóliával. Ezekből már létezik többféle famintás, de lehet tégla, csempe vagy bármilyen színű is.

A másik remek módja, ha vastag kötelet ragasztasz a külsejére és egy nagyobb párnahuzatot teszel a belsejébe úgy, hogy a huzat szélét ráhajtod a doboz szélére. Ez utóbbiba remekül tárolhatók például gyerekjátékok, ruhák, cipők, fürdőszobai kellékek.