Otthon

Ezeket a szobanövényeket szerezd be, ha sötét a lakásod

Már lemondtál a növényekről, mert úgysem kapnak elég fényt az otthonodban? Ne tedd! Van ugyanis néhány árnyékkedvelő szépség, amelyek nálad is jól érezhetik magukat – válogass közülük bátran!

1. Anyósnyelv – Jól mutat a lépcső mellett, vagy egy árnyékos sarokban, sőt, akár egy viszonylag sötét fürdőszobában is bírni fogja a strapát. Arra figyelj, hogy ne locsold túl, mert a kevés vizet szereti.

View this post on Instagram

Happy #sansevieriasunday 🐍 These three ladies became too thick over the last time😂Please don't get me wrong! They just got so many babies that they literally burst out of their pots. Time to repot and separate. I'll definitely make some process videos as I'll be doing this for the first time. Have you guys ever separated sansevierias? What was the most important thing to pay attention to? • • #beniceorleaf #welovehouseplants #motherinlawstongue #meandplantsarefriends #imaplanthoarder #plantfamily #plantcollector #succulentsunday #plantcommunity #idrinkandigrowthings #houseplantplantclub #plantobsessed #succulentplants #snakeplant #sansevieria #plantcollection #houseplantcommunity #plantporn #plantparenthood #plantgang #houseplantsofinstagram #plantstagram

A post shared by PLANTS & WATERCOLOR (@intotheplants) on

2. Szobapáfrány – Az árnyékos, párás, szélvédett helyeket kedveli, így ez a növény is fürdőszobád boldog kis lakója lehet. Ha gyakran locsolod, és elég párás is neki a levegő, azt szép, dús, zöld lombozattal fogja meghálálni.

3. Vitorlavirág – Néha párásíts neki, mert azt nagyon szereti, de ha olykor elfelejted meglocsolni, attól még nem lesz baja. Ez az egyik legszebb növény a listánkon, különösen, ha tavasszal vagy nyáron fehér virágai is megjelennek. Nagyon fényszegény helyen elmaradhat a virágzása.

4. Lepkeorchidea – A közvetlen napfényt nem szereti, a páratartalmat viszont nagyon. Ha zuhanyzáskor beviszed a fürdőbe, hálás lesz érte. Hetente, vagy 10 naponta is bőven elég egyszer meglocsolni.

View this post on Instagram

#borinaorchids

A post shared by vargaborina (@vargaborina) on

5. Tűlevelű aszparágusz – Jól bírja a hőingadozást, amit viszont nem szeret, az a közvetlen napfény, meg a túl száraz levegő. Jól fogja érezni magát az otthonodban, ha egy árnyékos sarokban nevelgeted, és néha párologtatsz neki.