Otthon

Válassz trendi ajtót a belső terekbe!

Egy frissen felújított lakás hiába van ízlésesen berendezve, ha az ajtó stílusa nem passzol a térhez, az könnyen elronthatja az összképet. Így az összhatást illetően itt az ideje váltani.

Ha az ajtónk kopott és elavult, nem számít, hogy milyen színűre festjük át a falat, vagy hogy milyen trendi bútorokkal cseréltük le a régieket, az otthonunk úgy is idejétmúltnak fog hatni. Íme, 2020 legtrendibb és legpraktikusabb ajtói!

Láthatatlan ajtók

Fotó: shutterstock/Neil Podoll

Ha kisebb lakásban élünk, akkor az ajtókkal könnyen veszíthetünk az amúgy is kicsi térből. Erre a lehető legjobb megoldás a tolóajtó, hiszen a falból indul ki, így nem igényel plusz teret. Ha pedig teljesen eltoljuk, akkor egybenyithatjuk a tereket, mintha nem is lennének fallal elválasztva.

Fából készült ajtók a természetesség jegyében

Fotó: shutterstock/archideaphoto

A 2020-as lakberendezési trendek nagy hangsúlyt fektetnek a naturális, letisztult stílusra, melynek egyik legfőbb jellemzője a fából készült bútorok. Így ha több fából készült bútorunk van, érdemes az ajtókat is fa ajtókra cserélni. Idén a borovi fenyőből és a lucfenyőből készült ajtók a legnépszerűbbek. Bár a fa ajtók valamivel költségesebbek, de könnyen tisztíthatók, és akár több évtizedig is megmaradnak, ha megfelelően leápoljuk őket.

A klasszikus fehér

Fotó: shutterstock/Vadym Andrushchenko

A fehér ajtóval nagyon nehéz mellélőni. Optikailag növeli a teret, fényesebb hatást nyer tőle a szoba, és hacsak nem sötét színű a tapétánk, szinte bármilyen falfelülethez jól megy. A 2020-as trendek között inkább a vintage stílusú fehér ajtók hódítanak, de természetesen választhatunk modernebb hatásút is.