Otthon

Mutasd meg a virágaid!

Olyanok is kertészkedni kezdtek a karantén ideje alatt, akik máskor nem is nagyon szoktak. Joggal lehetnek büszkék a virágaikra, amelyeket most megmutathatnak akár az egész országnak.

Ki ne szeretné az otthonát virágokkal díszíteni! Az se baj, ha nincs kert hozzá. Kert híjján ugyanis jó alap a virágosításra akár a terasz, erkély, de még az ablakpárkány is. Kerülhetnek oda muskátlik, begóniák, árvácskák, hortenziák vagy bármilyen egynyári virág. Elrendezhetők színek szerint formavilág szerint vagy akár vegyesen is. A lényeg az, hogy tükrözze a hobbi kertész ízlését.

Fotó: shutterstock/ Look Studio

A karantén ideje alatt sokan kertészkedésbe fogtak, noha azelőtt sosem tették. A remek elfoglaltság eredménye mostanra “kivirágzott”. A hobbikertészek most akár meg is mutathatják virágoskertjeiket és nyerhetnek is vele. Ugyanis a Magyar Turisztikai Ügynökség átalakította a Virágos Magyarországért versenyt a vírushelyzetre tekintettel. Idén nem a településeknek írta ki a versenyt az ügynökség, hanem magánszemélyeknek hirdette meg.

A legszebb fotókkal a legvirágosabb balkon és a legvirágosabb kert kategóriában a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny honlapján lehet nevezni.

A legjobb pályázók értékes kertészeti utalványt kapnak. Kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet, valamint 7-7 további pályázatot díjaznak majd, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között. A szakmai zsűri döntése mellett közönségszavazás is lesz – közölte az MTÜ az MTI-vel.

Eddig már több mint ezer nevezés érkezett.