×

Otthon

Tedd kényelmesebbé az autód

Ma már az autónk a második otthonunknak is számít. Éppen ezért, ahogy a lakásunkat berendezzük, hogy kényelmes legyen, az autónkkal is megtehetjük ugyanezt. Mutatjuk hogyan.

Az autó ma már a napi élethez szinte nélkülözhetetlen. Éppen ezért fontos, hogy kényelmes legyen. Azon túl, amit az autó maga kínál, mi is tehetünk a komfort érzetünkért.

Fotó: shutterstock/Eez

Érdemes a kocsiban tartani minden esetben “tépős” papírzsepit. Ez azért jobb, mint a hagyományos darabos, mert nem kell vele hosszan bíbelődni, így csak gyorsan kikapunk belőle egyet. Érdemes a kocka alakút választani a téglalapos helyett, mert azt könnyedén elhelyezhetjük a vezető ülés mellett.
A kesztyűtartóban minden esetben legyen egy napszemüveged, mert sosem tudhatod mikor lesz rá szükséged. Így nem kell külön arra ügyelned, hogy betetted-e a táskádba.

Egyébként is, de mostanában még fontosabb, hogy az ajtó zsebébe rejts el kézfertőtlenítőt, legyen az zselés, alkoholos vagy akár törlőkendő. Mindezen túl egy általános törlőkendő sem árt, ha van ott, mert bármikor jól jöhet, ha például a gyerek összefogdosta a könyöklőt a kakaós kezével.

Bármerre mész is, minden esetben legyen a kocsiban esernyő avagy esőkabát és pót ruha. Jól jön, amikor leöntöd magad kávéval vagy rád fröccsen a sár. Az eső pedig bármikor eleredhet, általában akkor, amikor ki kell szállni az autóból.

Alig akad olyan autó, amelyben ne lenne légkondi. Ennek ellenére legyen nálad a szélvédőre tehető napvédő. Ugyanis hiába hűtöd le pillanatok alatt az autó levegőjét, attól még a műszerfalad sokáig forró marad és a kormányt sem tudod majd megfogni egy pár órás tűző napon való állás után.