Otthon

Balesetveszélyes lehet néhány kerti szerszám

A sövény akkor szép, ha rendszeresen gondozzák és nyírják, csakúgy, mint a gyep. Ehhez számos célszerszám áll rendelkezésre, ám most az egyikkel gondok akadtak.

Amennyiben van gyeped és sövényed is tudod, hogy megfelelő gép nélkül igencsak nehéz a karban tartása. Az külön előny, ha még vezetéket sem kell kerülgetned, mert akkumulátoros a szerkezet. Éppen ilyen akkus fűnyíró és sövényvágó ollót árult az Aldi június 18-án, ám most visszahívja, méghozzá azonnali hatállyal.

Felvtelünk illusztráció. Fotó: shutterstock/Monika Wisniewska

Egészen pontosan a FERREX akkumulátoros fűnyíró és sövényvágó ollót hívja vissza az élelmiszerlánc valamennyi magyarországi üzletéből. A rendelkezés oka az, hogy azt tapasztalták, a termék az akkumulátor behelyezését követően nagyon ritka esetben ugyan, de automatikusan beindulhat. Ez pedig komoly balesetek forrása lehet.

A termék értékesítését azonnal felfüggesztették. Ugyanakkor az előállító, a gyártó vagy a forgalmazó felelőssége egyelőre nem állapítható meg – közölte az üzletlánc az MTI-vel.

Arra kérik a vásárlókat, hogy aki vett a termékből az az esetleges balesetveszély miatt ne használja. Ehelyett vigye vissza az üzletbe, ahol visszatérítik az árát. Bármely boltba vissza lehet vinni és még csak a vásárlást igazoló számlát vagy blokkot sem kérik hozzá, hogy visszafizessék a vételárat.