×

Otthon

Kávéfolt a kanapén? Van megoldás!

Bekuckózni a kanapéra egy csésze kávéval, igen kellemes elfoglaltság. De nagyon bosszantó, amikor véletlenül kiömlik a csésze tartalma a bútorra. Mutatjuk mit lehet tenni ilyen esetben.

A kávé folt nem a legkönnyebben eltávolítható. Így, ha a kanapéra kerül igen nagy gondban lehetünk. Akkor könnyebb a helyzet, ha a kanapé huzata levehető, mert nincs más dolgunk, mint lekapni a bútorról, konyharuhával felitatni a foltot és hideg víz alá tenni pár percre. Ezután pedig a huzaton lévő tájékoztató szerint kimosni.

Fotó: shutterstock/Africa Studio

Előtte azért használhatsz folttisztítót azért, hogy még hatékonyabb legyen a végeredmény. De ne dörzsöld a foltot semmi esetre sem, mert nem tesz jót az anyagnak. A folttisztítóból pedig csak olyat használj, amelyik nem fehérít, így megúszhatod a szövet kifakulását.

Ám, ha nem tudod levenni a huzatot, akkor sincs veszve semmi. Ebben az esetben is a legfontosabb, hogy egy konyharuhával itasd fel a lehető legtöbbet a foltból. Fontos, hogy ne legyen színes az, amivel felitatod a foltot, mert könnyedén további színt ad a folthoz.

Amennyiben már felitattad a foltot, szórj rá sót és szódabikarbónát vegyesen. Hagy rajta legalább fél órát. Ezután nincs más dolgod, mint egy porszívóval eltávolítani a sót és a szódabikarbónát. A foltnak hűlt helye lesz.