×

Otthon

Legyen csillogó a zuhanykabinod és a zuhanyfüggönyöd

A fürdőszobát tisztítani nem épp leányálom. Sok súrolás és sokszor még a végeredmény nem az igazi. De mutatunk egy hihetetlenül egyszerű trükköt a zuhanykabin és zuhanyfüggöny megtisztítására.

A vízkő és a szappan maradékok a legnagyobb ellenségek a fürdőszobában. A kádat és a zuhanytálcát, no meg a csapokat gyorsan megtisztíthatod különböző szerekkel, de mi a helyzet a zuhanykabin ajtajával és a zuhanyfüggönnyel? Az utóbbiból veszel újat? Pedig nem is olyan egyszerű megtalálni a fürdőszobába illő darabot és nem is annyira olcsó mulatság.

Fotó: shutterstock/vchal

Éppen ezért mielőtt elrohannál a boltba egy újabb zuhanyfüggönyért, próbáld ki az alábbi módszert. Végy egy mosogató tablettát és egy folteltávolító fehér szivacsot. Ez utóbbi háztartási boltokban szerezheted be.

A szivacsban akkora és olyan formájú mélyedést kell alkotnod, mint a mosogatógép tabletta. Amikor bele helyezted a tablettát, már csak meg kell nedvesítened a szivacsot. Ezután húzz gumikesztyűt és alaposan dörzsöld át a mosogatótablettás szivaccsal a zuhanykabin ajtaját vagy a zuhanyfüggönyt. Mindenképpen védd a kezed gumikesztyűvel, mert a mosogatógép tabletta meglehetősen erős és árthat a kezed bőrének.

Amikor minden részét átdörzsölted, akkor öblítsd le langyos vízzel. Már is csillogó és tiszta lett a zuhanykabinod vagy a zuhanyfüggönyöd.

Egyébként ezt a módszert a sütő ajtaján is kamatoztathatod.