×

Otthon

A te virágos kiskertednek is lehet még esélye

A szép és virágos kert nem csak a kertészen múlik, hanem az időjáráson is. Éppen ezért hosszabbították meg - az idén egyébként is különleges - a Virágos balkonok, virágos kertek versenyt.

Idén nem a településeknek írta ki a Magyar Turisztikai Ügynökség a Virágos Magyarországért versenyt, hanem magánszemélyeknek Virágos balkonok, virágos kertekcímmel. Így bárki megmutathatja a virágos kiskertjét.

Fotó: shutterstock/kneiane

Azonban a rossz időre való tekintettel július 15-ig meghosszabbították a nevezési határidőt. Sokan jelezték ugyanis a szervezőknek, hogy a szeszélyes időjárás miatt bizonyos fajták később kezdtek el virágozni, és július közepére érik csak el teljes pompájukat. A szervezők ezért meghosszabbították a nevezési határidőt és kiegészítették a díjakat is.

A napokban elhunyt Bálint György kertészmérnökről is elneveztek egy elismerért. Így idén először kiosztják a Bálint gazda emlékdíjat is Magyarország kertésze tiszteletére – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel.

A környezetszépítő versenyre fotókat várnak, amelyek megmutatják, milyen dísznövények, egynyári és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, előkerteket.

Kertészeti utalványokkal díjazzák az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet valamint további 7 pályázatot. Mindezen túl egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között.

De nem csak a zsűri dönt, hanem a közönség is szavazhat július 27. és augusztus 9. között.

Pályázatokat beküldeni egy rövid regisztráció után a verseny honlapján lehet.