×

Otthon

Ezekkel a módszerekkel tisztább lesz az autód

Ha szeretnéd, hogy az autód makulátlanul csillogó legyen, akkor érdemes néhány egyszerű trükköt bevetni. Ezekkel nem csak időt, de pénzt is spórolhatsz.

Sokan nem bízzák autójuk takarítását az autókozmetikákra vagy mosókra, mert szeretik maguk csinálni. A tökéletes eredményhez azonban nem kell egy egész vegyszer arzenált fenntartani, elég hozzá néhány otthon megtalálható szer.

Fotó: shutterstock/Parilov

Pohártartók
Ha valaki porszívózott már ki autó belsőt, az jól tudja, hogy számos olyan hely van, ahová nagyon nehéz odaférni és tisztává varázsolni. Az egyik ilyen a pohártartó. Persze minden morzsa, por és egyéb szennyeződés megül benne, de kitakarítani kész rémálom. De mindezt meg lehet előzni egy egyszerű muffinpapírral. Csak helyezd bele és, amikor takarítasz vedd ki, cseréld ki egy frissre.

Foltok a kárpiton
Egy kárpit tisztítás nem olcsó mulatság. Érdemes ezért kipróbálni a szódabikarbóna hatalmát. Keverjünk össze két evőkanálnyi szódabikarbónát annyi ecettel, amelytől paszta állagúvá válik. Kenjük rá a foltra és dörzsöljük bele egy kefe segítségével. Hagyjuk megszáradni. Ezután már csak egy alaposa porszívózásra lesz szükség.

Kutyaszőr az ülésen
Ha már a kárpitnál tartunk, a másik rémálom, amikor a kutya szőre rákerül. Eltávolítani ugyanis nem olyan egyszerű, porszívóval sem lehet maradéktalanul. De erre is van egy nagyon hatékony és még annál is egyszerűbb módszer. Egy gumikesztyű szükséges hozzá. Egy virágpermetezőbe tegyünk tiszta vizet és egy kis öblítőt. Ezt permetezzük a kárpitra, majd a gumikesztyű segítségével gyűjtsük össze a kutyaszőrt.