Otthon

Ezekre is használhatod a porszívódat

Igen praktikus találmány a porszívó, nagyon megkönnyíti a takarítást. Ugyanakkor van még néhány feladat, amelyre használhatod. Így még nagyobb hasznát veheted.

A porszívó nem csak arra használható, hogy a padlón végighúzva összeszedje az ott lévő koszt és port. Több másra is használható. A gyerekes szülők jól tudják, hogy remek szolgálatot tesz a porszívó, ha a gyermeknek folyik az orra. Igaz, ehhez szükséges egy kiegészítő tartozék is.

Fotó: shutterstock/REDPIXEL.PL

Az otthon jó illata
A porszívózást össze kötheted az illatosítással. Nem kell mást tenned hozzá, mint egy kozmetikai vattakorongot átitatni a kedvenc illatú illóolajaddal. Ezt pedig tedd bele a porszívó tartályába. Kezdj el porszívózni és mire kitakarítod a lakást, igazán kellemes illatú is lesz.

Tiszta billentyűzet
Nagyon bosszantó, amikor egy-egy betű nem működik a billentyűzeten, mert alá került valami piszok vagy morzsa. Tedd a porszívóra kisebbik fejet és a billentyűzetet fejjel lefelé rázogasd meg. A kihullott morzsákat porszívózd fel, majd a billentyűzetet is porszívózd át. Így a még bent maradt apró morzsákat is eltávolíthatod.

Viszlát büdös párna
Sok díszpárna huzat vagy kárpit nem mosható. Ám gyorsan magukba szívják a kellemetlen szagokat, mint a cigifüst vagy az ételszag. Ám könnyedén elűzhetjük a kellemetlen szagokat a porszívó segítségével. Szórj rá szódabikarbónát és egy kefe segítségével terítsd szét a kárpiton. Hagyd hatni legalább egy fél órán át, majd porszívózd ki. A szagoknak hűlt helye lesz.