×

Otthon

2020 legmerészebb tapétatrendjei

Az már biztos, hogy idén búcsút inthetünk a visszafogott tapétáknak, hiszen merészebbnél merészebb színek és minták közül válogathatunk.

Kifejezetten a mexikói stílusú és a dzsungel hangulatot idéző, mozgalmas minták élveznek előnyt, melyek egészen különleges atmoszférát adnak a szobának. Te melyik tapétát próbálnád ki szívesen az otthonodban?

Szafari hangulat a nappaliban

Fotó: shutterstock/good_mood

Bár kissé erőteljesnek hathatnak az elefántok és a zsiráfok a nappalinkban, mégis nagyon dizájnos és eredeti választás lehet! Ehhez a tapétához lehetőleg nádból és fából készült bútorokkal rendezzük be a szobát, hogy még természetközelibb hatást érjünk el.

Egzotikus virágok

Fotó: shutterstock/NataliaKo

Az őserdő világát idéző, csodaszép virágok és az élénk színek romantikus és izgalmas hangulatot adnak a szobának. Ez a tapéta leginkább a hálóba illik, hiszen olyan erőteljes, hogy egy nagyobb szobában zsúfolt hatást keltene.

Mexikói varázs

Fotó: shutterstock/OKing

A tradicionális mexikói patchwork mintás tapétával örök nyarat varázsolhatunk a konyhába. A sombrero kalapos és gitáros mintájú darabokat pedig inkább csak egy-egy falfelületre válasszuk, ne az egész szobába.