×

Otthon

Műanyagmentesen a legkisebb helyiségben

A lakás legkisebb helyiségében is csökkenthetjük a műanyagok mennyiségét, ezzel is tehermentesítve a környezetünket. Ezekkel a tippekkel zárjuk a Műanyagmentes júliust.

Elég sok műanyagot használunk ott, ahová a király is gyalog jár. gondoljunk csak a WC csészébe akasztható öblítőről vagy a műanyag papírtartóra. De műr a wc-kefe és a szemetes is plasztikból készül. És még nem is tartunk a felsorolás végén.

Fotó: shutterstock/chris_tina

A műanyag wc-kefe helyett válasszunk természetes anyagból készültet, amelyet porcelán tartóba helyezhetünk. Így már egy műanyag forrást ki is pipálhattunk.

A tisztítószerek is műanyagban érkeznek a wc-be, pedig akár mi magunk is készíthetünk játszi könnyedséggel hatékony változatot. Minden alapanyagot megtalálhatunk akár az élelmiszer boltokban is.

Ha mindenképpen külön szeretnéd illatosítani a helyiséget, akkor pálcikás változatot használj. Akár magad is elkészítheted. Tegyél vizet és az általad kedvelt illóolajat egy kis üvegcsébe. Tegyél bele hurkapálcákat és már kész is.

A műanyag szemetest lecserélheted bambuszból vagy más természetes anyagból készült fedeles kosárra.

A wc-ülőkét is lecserélheted műanyagról fából készült változatra, persze csak akkor, ha már kiszolgálta az idejét.

Haladóknak és bevállalósoknak plusz egy ötlet: használj olyan wc-papírt, amely újrahasznosított papírból készül és még a csomagolása is az. Így a műanyag csomagolást is megúszod.